oplossing tegen rimpels

 

Smeren, smeren en nog eens smeren. Gezichtsgymnastiek: ie-aa-oe. Veel lachen. Goed slapen. En lang genoeg ook. Gezond eten. Zorgen dat je alle vitamines die je nodig hebt, binnenkrijgt. Niet roken. Niet te veel drinken. Je kunt het lijstje zo lang maken als je wilt. En zeker weten dat het steeds ongezelliger wordt.

 

Er is maar één oplossing die echt het allerbeste werkt. En die bedacht ik toen ik een keer met een vriendin ergens zat te lunchen. Ergens aan een toch wel heel klein tafeltje. We zaten dus best dicht bij elkaar. En hadden toen nog nét geen bril. Al best een tijdje geleden dus.

 

We konden geen van beiden de menukaart lezen, want onze armen waren te kort. (Als je dit herkent is het tijd voor een leesbrilletje). Tot we op het lumineuze idee kwamen om de menukaarten omgekeerd vast te houden, zodat zij de mijne kon lezen en ik die van haar. Zie je het voor je? Superhandig.

 

Al kletsend en etend kwam het gesprek op rimpels. Zij vroeg me of die rimpeltjes rond haar mond erg waren. Wat ik ervan vond. Ik: ‘Rimpeltjes rond je mond? Sorry hoor, maar die heb je helemaal niet. Nee dan ik, ik heb al van die frons-rimpels.’ Bleek ik volgens haar ook niet te hebben.

 

Op dat moment bedacht ik me dat er maar één altijd werkende en supersimpele remedie is tegen die rimpels. Zorgen dat je alleen maar vrienden en vriendinnen van je eigen leeftijd hebt. Met dezelfde kwaliteit ogen. Dan ziet niemand ook maar een rimpeltje. Is dat ook weer opgelost. Zo makkelijk kan het dus zijn.

 

Oh ja. Vooral ook geen vergrootspiegel kopen

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska