De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs zijn bekend

 

Ik houd van mooie Nederlandse liedjes. Kon als kind al uren luisteren naar Frans Halsema, Jenny Arean en Conny Stuart en hun intieme gevoelige luisterliedjes die in het theater werden gezongen. 

 

Kleinkunst van de bovenste plank. En nog steeds luister ik graag naar liedjes die speciaal voor het theater zijn geschreven. Sinds 1992 bestaat daar de Annie M.G. Schmidtprijs voor die jaarlijks aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van mooiste liedje van het afgelopen theaterseizoen wordt uitgereikt. Op 30 maart wordt bekendgemaakt wie de prijs wint. En omdat het zulke prachtige liedjes zijn wil ik ze niet links te laten liggen. 

 

Vandaag wil ik je Arjen Lubach met ‘Beter in bed’ laten horen. Dit succesnummer komt uit zijn theatershow Lubach Live! De recensenten vonden het een van de beste nummers van zijn voorstelling. En zij waren niet de enigen die het goed vonden, want sinds het nummer op YouTube staat is het al bijna 1,5 miljoen keer gedownload. 

 

Ik vind het echt hilarisch. Ongeacht je politieke voorkeur kun je niet anders dan het vakmanschap van Lubach erin horen. Misschien geniet je er net zo van als ik?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit