De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs – deel 6: Yvonne van den Eerenbeemt

 

Ik houd van mooie Nederlandse liedjes. Kon als kind al uren luisteren naar Frans Halsema, Jenny Arean en Conny Stuart en hun intieme gevoelige luisterliedjes die in het theater werden gezongen. 

 

Kleinkunst van de bovenste plank. En nog steeds luister ik graag naar liedjes die speciaal voor het theater zijn geschreven. Sinds 1992 bestaat daar De Annie M.G. Schmidtprijs voor die jaarlijks aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het mooiste liedje van het afgelopen theaterseizoen wordt uitgereikt. Op 30 maart wordt bekendgemaakt wie de prijs wint. En omdat het zulke prachtige liedjes zijn deel ik ze graag met jou.

 

Vandaag de laatste nominatie van het lijstje van zes. ‘La Fin’ uit de voorstelling ‘Bronst’ van Yvonne van den Eerenbeemt. Deze voorstelling is lovend ontvangen. Zoals de recensenten zeggen: 

 

‘Van den Eerenbeemt is scherp en neemt geen blad voor de mond. Ze voelt op een briljante manier het publiek aan.’ 

 

La Fin is een rauwe tekst over het einde van een relatie. Hoe alles is verdeeld en je weer verder moet op de puinhoop van je verdriet.

 

Yvonne ziet aan de hand van het Netflix-abonnement hoe haar ex met zijn nieuwe liefde heel andere series kijkt dan met haar. Een oergeestige invalshoek. Zoals iedereen misschien weleens een glimp wil opvangen van het leven van een ex. Let ook op de mooie gitaarsolo van haar broer Sjors. 

 

 

Bron: Theaterparadijs.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit