De nieuwste moderegel

 

Even over die witte bloes die ik een paar weken geleden gekocht heb. En nog steeds niet heb aangetrokken. Ik ben van heel snel passen en snel beslissen. Lang in een winkel nadenken en de achterkant, de ene zijkant en de andere zijkant zorgvuldig in de spiegel bekijken en opletten of alles goed zit is niet zo ‘mijn ding’. Ben al blij als het past. En het kan maar klaar wezen.

 

Bij de witte bloes dacht ik op weg naar de kassa toch even iets langer na, want, wacht even… daar moet natuurlijk een aangepast hemdje onder. Nou verkopen ze die in mijn favoriete winkel in Arnhem toevallig. Dus ik vraag of die aardige verkoopster ook even een wit hemdje voor me wil pakken. Waarop ze tegen me zegt: ‘Een wit hemdje? Voor hieronder??’

 

Oeps. Foute boel zo te horen

Ik vroeg wat daar dan mee mis was. ‘Nou… dat is zo degelijk, dat moet je echt niet doen. Je moet hier juist zwart onder dragen.’ Oké! Dus al die meisjes, die ik steeds met halve beha’s en hemdjes en wat nog meer aan verkeerde ondergoed-dingen onder hun kleren uit zie lopen… en foute kleuren onder andere kleuren, dat is dus allemaal expres.

 

Weer wat geleerd

 

 

Door Franska

Fotografie sfeerbeeld: Carmen Vos. Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska