De nieuwe manier om minder stress te hebben is ‘plantfulness’
 

Kijk, druk zijn we allemaal. En moe zijn we óók allemaal, anders hoor je er niet bij, dus zo gaan die dingen.

 

Maar je wilt het ook weer niet te bont maken met al die drukte en dus moet je soms, tussen het werken en het borrelen en het voeden van kinderen door, ook ontstressen. Ontspannen heette dat vroeger, maar die tijden zijn vervlogen, want voor ontspanning heb je geen tijd en ontstressen is pure noodzaak. Dus dat moet. En hoe je dat dan snel en effectief aanpakt?

 

De nieuwste trend is ‘plantfulness’. En dat houdt eigenlijk in: aan de yoga en de meditatie tussen de planten. Lekker in het groen een beetje staan planken, hummen en downward doggen. Het is een combinatie die goud belooft: de mix van sporten met de mindfulness van de planten zorgt voor de allerminste stress die je ooit hebt gehad in je leven. En ja, dat is dus het proberen waard. Er zijn genoeg onderzoeken die bewijzen dat planten je rust geven in je hoofd en dat een groene omgeving of een wandeling door de natuur je kalmeert. Bovendien kun je je ook beter concentreren als er een cactus op je bureau staat, dus zo gek is deze nieuwe hype niet. Plantfulness is niets meer dan mediteren en volledig nietsdoen tussen het groen, zodat je je omgeving even goed in je opneemt. Je hoeft dus niet dat ellendig dure abonnement bij een hippe sportschool af te sluiten – waar je dan vervolgens toch nooit heen gaat. Zet veel planten in je huis en ga op je yogamat liggen (of desnoods op je vloerkleed). Beetje rekken en strekken en vooral oneindig turen (oké, vijftien minuten want langer heb je niet) naar al je gezellige plantenvrienden. Vind je opeens de hele wereld weer lief en zoet en kun je deadlines weer braaf aan.

 

En weet ook wat je kiest als je dan toch een plantje neerzet in je slaapkamer om een beetje zonder al te veel zorgen je dag te beginnen.  Zo geeft een blauwvaren energie, zorgt een eucalyptus voor een leeg hoofd en een vioolplant brengt kalmte in je kamer. Geen zorgen, mocht je te druk zijn om een plant te gaan kopen: ze zijn ook online te bestellen.

 

Door: Redactie Amayzine.com