De nagels van Clarice Stenger

 

clarice stenger

 

Een jaar of wat geleden bewonderde mijn overbuurvrouw mijn nepwimpers.

 

 

 

Ik hield een betoog over hoe makkelijk en tijdbesparend het was (geen mascara in de ochtend, geen reinigingsritueel in de avond) en dat je er meteen smashing uitzag. Ze schudde toch van nee, want ze was rechter en om nou een vonnis uit te spreken met Bambi-ogen, dat vond ze niet kunnen.

 

Ik begreep het heus, maar ben er toch op teruggekomen. Want waarom zouden wij vrouwen bij het bekleden van een hoge functie meteen in het gepast donkerblauw moeten gaan? Is Dilan Yeşilgöz niet een verschijning van formaat? Lang haar, perfecte wenkbrauwen, prachtig figuur en not afraid of showing it, maar tegelijkertijd daadkrachtig en sterk.

 

Toen ik hoofdredacteur van Marie Claire was, luidde de tagline: ‘Think smart, look amazing’. Want brains en beauty, het is ongelooflijk, mensen, maar waar: het kan samengaan. Daarom was ik ook verheugd toen mij de verschillend gekleurde nagels van juriste Clarice Stenger opvielen. Elke week een ander palet. Kijk, weer een voorbeeldvrouw die grote zaken behandelt en net zo lekker over meisjesdingen kan praten. Hoorde ik haar van de week op het Insta-account zeggen dat een kritische kijker van RTL Boulevard had gezegd dat haar nagels afleidden; prompt had ze ze in een veiliger ton sur ton laten aanbrengen. Niet doen, Clarice. Het is je signature. Als het die vrouw afleidt, dan kijkt ze maar naar Nieuwsuur.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach