De mooiste Netflixdocumentaires

 

Nog geen plannen dit weekend? Neem een plekje voor de buis en kijk deze documentaires. Met deze lijst ben je wel even zoet. 

 

Paris is Burning

Deze documentaire geeft een intiem portret van travestietenbals in het Harlem van de jaren 80. Een wereld vol zware competitie, onderhoud en overleving.

 

Biografische, sociale en culturele documentaire

 

 

Iris

Albert Maysles richt zich op een modelegende die op zijn 93ste nog steeds aan de top staat, jurken uitkiest, modellen adviseert en met kopers onderhandelt.

 

Biografische documentaire

 

 

What Happened, Miss Simone?

Het leven van de legendarische zangeres en activiste Nina Simone wordt in beeld gebracht door nooit eerder gehoorde opnames, zeldzame archiefbeelden en bekende nummers.

Muziek, Musical, Concert, Biografische en Culturele documentaire

 

 

For Grace

Terwijl chef-kok Curtis Duffy zich helemaal toelegt op de opening van zijn eigen restaurant Grace, denkt hij terug aan zijn turbulente jeugd en moeizame relaties.

Biografische documentaire

 

 

Amanda Knox

Ze werd tweemaal veroordeeld en vrijgesproken. Amanda Knox en de mensen die het meest betrokken waren bij haar zaak, doen hun verhaal in deze verhelderende documentaire.

Misdaad documentaire

 

 

Lo and Behold: Reveries of the Connected World

Filmmaker Werner Herzog laat de geschiedenis van het internet zien vanaf het prille begin in 1969 en overweegt het wel en wee van de sociale invloed ervan.

Documentaire over wetenschap en technologie

 

 

Gaga: Five foot two

Volg pop-provocateur Lady Gaga bij de release van een nieuw album, de voorbereiding op haar Super Bowl-optreden en haar strijd met lichamelijke en emotionele problemen.

Documentaires over muziek en concerten