De momjeans is de beste spijkerbroek voor iedere bips

 

 

De momjeans is hot, deze wijde spijkerbroek past op iedere bips en zit geweldig.

 

 

Als er iets is waar ik een gloeiende hekel aan heb, dan is het wel aan te strakke kleding. Zo’n broek waar je niet meer in kan ademhalen bijvoorbeeld. De afgelopen jaren moest ik natuurlijk ook aan de skinny jeans, want er was bijna niets anders meer te koop dan loeistrakke spijkerbroeken waarin je je kont niet kon keren.

 
En toen kwam corona. De modemeisjes zaten ook opeens hele dagen thuis achter hun laptop en kwamen er zo achter dat die skinny spijkerbroek de hel is: veel te strak. Hoog tijd voor een nieuw model. De momjeans. Een spijkerbroek zoals je moeder ‘m ook ooit droeg. Lekker losjes om de heupen, hoog in de taille om die coronarolletjes te omarmen en slank op de benen, dus hij kleedt af als een malle. Lekker comfy met sneakers en een fijn shirtje. Of je trekt ‘m aan naar je werk of een feestje met een mooi jasje of bloesje erbij.

 
Of je nu skinny van jezelf bent of mooi vol, deze broek past op iedere bips en hij zit nog heerlijk ook. Zo hoef je nooit meer de hele dag je adem in te houden of op je bed te gaan liggen om je in je broek te wurmen. Eigenlijk is de momjeans het model spijkerbroek van de jaren 80. Ik zie Madonna er nog zo in lopen. Zie je wel, als je maar lang genoeg wacht komt alles vanzelf weer in de mode. Dus bye bye skinny, hello momjeans!

 
Ik geef je de 7 leukste modellen, in blauw, zwart of met een kleurtje. Wedden dat je ‘m niet meer uittrekt?

 

 

 

 

 
1. Middenblauw met riem, Zalando: Noisy May MISABEL BELT MOM – Relaxed fit jeans € 59,99 2. Lichtblauw met vakje, C&A Mom jeans € 24,99 3. Beige, NA-KD Organisch Rechte High Waist Jeans € 44,95

 

 

 

 

 
4. Zwart met elastieken band, HM  H&M+ Mom Loose-fit High Jeans € 29,99 5. Lichtblauw, Monki Zami light blue jeans € 40 6. Violet, Mango Mom-fit jeans € 39,99 7. Wijd met strikceintuur, About You JDY  Jeans ‘Tracy’  EUR 36,99

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit