De Megxit Files: dit is er afgelopen weekend gebeurd

 

Het is, om het nog zacht uit te drukken, een onrustig weekend geweest bij de Royal Family in Buckingham Palace.

 

Vrijdag lieten Harry en Meghan in een gezamenlijk statement weten afstand te nemen van hun rol als senior members van de familie, en zoals verwacht barstte daarna wel een beetje de hel los. Of de geruchtenmachine. Want de Queen herself zou van dit besluit niks weten en, net als de rest van de wereld, het te weten zijn gekomen via de tv.  Of dat écht waar is zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, want de Queen staat er niet om bekend ooit te reageren op juicy geruchten.

 

Wat wel zeker is, is dat er vandaag een crisisberaad op het programma staat. Deze zal worden gehouden op het koninklijk domein Sandringham, waar Queen Elizabeth momenteel vakantie aan het vieren is. Ik gók zo dat ze wel eens een ontspannender getaway’tje heeft gehad dan dit… Prins Charles zal erbij zijn, prins William ook en Harry zelf zal ook aanschuiven. Meghan is alweer terug naar Canada gereisd om bij zoontje Archie te zijn. Of is het een last minute vluchtpoging van dit crisisberaad? Geen geslaagde in ieder geval, want telefonisch zal ze erbij (moeten) zijn.

 

Wat hier zal worden besproken? Vooral wat de rol van Harry en Meghan zal zijn, nu ze afstand hebben genomen. Queen Elizabeth wilde hierover binnen 72 uur een ‘deal’ over hebben gesloten, maar volgens de Britse kranten zit die deal er voorlopig nog niet in: die 72 werd al op vrijdag uitgesproken en tsja, het is nu al maandag en ze hebben nog niet eens om de tafel gezeten. Ook wil de koningin graag weten hoe Meghan en Harry aan hun geld gaan komen, aangezien ze hebben verklaard financieel onafhankelijk te willen zijn.

 

Nou, de eerste stap naar die financiële onafhankelijk lijkt inmiddels al gezet: Meghan schijnt een deal te hebben gemaakt met Disney om als voice-over aan de slag te gaan. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar die deal schijnt dan weer gemaakt te zijn (en Meghan schijnt haar eerste voice-over teksten al te hebben ingesproken) nog vóórdat ze officieel afstand hadden genomen van hun rol. En dàt valt dan weer niet bepaald in goede aarde bij de Britse bevolking.

 

En ondertussen wordt Meghan — zoals verwacht eigenlijk — volledig afgebrand in de Britse tabloids. Wel een beetje begrijpelijk dat je dan naar een ander continent vlucht. Is dat imago van Meghan überhaupt nog te herstellen in Engeland? Ik ben héél benieuwd, maar dit is sowieso een to be continued.

 

Door: Redactie Amayzine.com