De meest flauwe grapjes in de horeca

 

In mijn horecacarrière ben ik in behoorlijk wat flauwe geintjes getrapt.

 

 

En nog steeds kan ik er echt van genieten, al die practical jokes. Deze heb ik – gelukkig – niet zelf te horen gekregen, want ik was er natuurlijk volledig ingetrapt…

 

In de categorie flauw (maar stiekem heel geestig):

 

1. De nieuweling een touw laten zoeken. Je weet wel, zo eentje waar je de soep mee kan binden…

 

2. ‘Pak even de krultang om de sla te krullen en SNEL EEN BEETJE!’

 

3. En als je die hebt gevonden, kan je meteen terug voor de haak om de bouillon mee te trekken.

 

4. Ik weet zéker dat we nog ergens Westmalle Enkel-glazen hadden achter… Kan jij even kijken? Nee, niet dus die van Dubbel of Tripel, die hebben we nog genoeg op voorraad.

 

5. Een pak yoghurt op laten hangen in de koeling. Op z’n kop, natuurlijk. Hoe moet je anders hangop maken?

 

In de categorie ronduit ranzig:

 

6. Zoooo smerig: nieuwe werknemers naar de kaasboer sturen voor… kopaas. BAH!

 

7. Zeg me alsjeblieft dat niemand hier is ingetrapt: naar de supermarkt gaan omdat de moederkoek op is. Dat kan niet, toch?

 

In de categorie dat we echt heel erg medelijden hebben:

 

8. Iemand op pad sturen en waag het niet terug te komen zonder… het plintentrapje.

 

9. En als klap op de vuurpijl: op naar de groenteboer voor vegetarische vleestomaten. HAHA!

 

Deze horeca-geintjes zijn echt the gift that keeps on giving… Dus laat me vooral weten als je er nog eentje weet, ik geniet hier echt van!

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer