Tips voor een oktober-verjaardag in lockdown

 

In maart was ik nog niet zo druk met mijn verjaardag, want 31 oktober was pas over 100 jaar.

 

Maar nu het ineens oktober is moet ik ook aan de alternatieve verjaardagsviering. Een nachtje weg was het eerste plan, alleen begon Rutte maandag weer over onze reisbewegingen klein houden. Jij ook jarig deze maand? Ik denk met je mee.

 

1. Een nachtje weg in eigen regio
We houden de reisbewegingen klein, maar weg is toch weg, ook al zit je aan het einde van de straat. Daarom is het een uitstekend plan om een overnachting in je eigen regio (dat ik dit ooit zo zou noemen) te boeken. Ik googelde net ‘hotels in Gooi en Vechtstreek’ en ik twijfel nog tussen Boutique Hotel De Nederlanden en het Bellevue in Blaricum voor mijn verjaardagspartijtje. Als je een beetje goed je research doet, vind je ook allerhande fijne arrangementen met een diner erbij. Hieperdepiep hoor.

 

2. Kietel jezelf
Start de dag met een ruim uur bij je favoriete beautysalon (dit is de mijne in Amsterdam), trakteer jezelf op nieuwe verjaardagskledij en ga daarna lunchen met iemand uit je huishouden. Vervolgens boek je een tijdslot in een luxe bios om tot slot thuis de allerlekkerste wijn open te trekken en een kaastaart (!) te laten bezorgen. Moet je eens opletten hoe jarig je bent.

 

3. Eet sterwaardig
Dit sluit ook naadloos aan op punt 1 of 2. Ik weet niet hoe jij normaal gesproken je verjaardag viert, maar ik altijd een beetje buitensporig en overdreven. Zo organiseerde ik ooit een 24-uurs-borrel, waargebeurd. Door de afschaffing van visite hou je een flinke duit in het spreekwoordelijke zakje, die je prima kunt spenderen bij een sterwaardig etablissement. Maar ik herhaal: in eigen regio en met maximaal vier personen.

 

4. De birthday drive thru
Neem plaats in de deuropening met een goed glas wijn (en een warme trui) en laat al je vrienden en familie aan je voorbijtrekken. Voel je je wel enorm jarig, kun je even naar al je lievelingsmensen zwaaien en felicitaties in ontvangst nemen en met een beetje mazzel krijg je cadeaus en zij natuurlijk een snoepzakje voor thuis.

 

5. Drie van je liefste vrienden uitnodigen
Gelukkig mag je bovenop je eigen huishouden nog wel wat bezoek krijgen. Geef een klein anderhalve-meter-feestje voor drie van je favorieten. Pak wel uit, dus schroom niet om een confettikanon voor jezelf of je vrienden aan te schaffen. En zelfs een jongleur in de voortuin is toegestaan, je mag (hopelijk) maar één keer je verjaardag niet echt vieren.

 

6. Boek een ticket voor later
Het staat je vrij om jezelf te trakteren vandaag. Natuurlijk is een appeltaart smakelijk, maar wat dacht je van een treinkaartje of ticket voor later als de reisrestricties weer wat soepeler zijn? Daar ben je op je verjaardag blij mee en later mooi ook.

 

7. Elk uur van de dag een cadeau
Dit is meer een tip om de jarige mee te verblijden, dus als ik jou als jarige was, zou ik deze lijst even forwarden naar vrienden en familie. Omdat jarig zijn in de coronacrisis toch net even anders dan anders is moet de je jarige Jetten en Jopjes verwennen. Ik introduceer: de cadeaumarathon. Met elk uur iets leuks, van een cadeaukaart per app tot een serenade onder het raam of een bezorgde borrelplank aan de deur. Zorg dat de jarige zich elk uur nog een beetje jariger voelt.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans