De man en zijn zwembroek

 

Als de temperatuur boven de 25 graden klimt, gaan we als 50plusser uiteraard ook graag uit de kleren.

 

 

Hoe zien we er in zwembroek ook nog een beetje appetijtelijk uit?

 

We staan voor de spiegel. Het lichaam ziet er nog best goed uit. Kleine buikje, maar zeker geen bierpens of een hele trits zwembandjes. Dankzij vele uren afzien in de sportschool is er zelfs nog een lichte zweem van een sixpack zichtbaar.

De zwemshort, je weet wel, een lubberende korte broek met touwtje, maar dan geschikt om in te zwemmen, is eigenlijk perfect om een overload aan buikvet een tikje te verdoezelen.

 

EEN SPEEDO, DIE KNETTERSTRAK OM JE BUIK EN BOVENBENEN KNELT, LAAT NIKS AAN DE VERBEELDING OVER. DAARIN BEN JE ALS MANNELIJKE 50PLUSSER – GEMIDDELD DAN HÉ – AL SNEL EEN SNEU BROERTJE VAN MICHELIN.

 

Probleem met de zwemshort vinden wij het comfort, of beter gezegd, het ontbreken ervan. Je ballen liggen in een soort muskietennet en dat gaat na zekere tijd irriteren. Ook als je lang op een stoel zit op een terras. Het netje gaat in je huid zitten – afdruk in je billen – en veroorzaakt broei. Bij het zwemmen is het ook hinderlijk, omdat na een golf het ‘netje’ veel zand en schelpen opvist. Bovendien duurt het lang voordat de short een beetje opdroogt. Maar ja, een Speedo of andersoortig strakke zwembroek laat overbodig vet en vel zoals gezegd nogal ruimhartig boven de randen uit pulseren.

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon fietsen met een zwembroek… (man in kwestie is 68!)

 

 

HOE JE HET OOK DRAAIT OF KEERT, WE LOPEN NIET MEER IN ZWEMBROEK OM DE BLIK VAN DE DAMES TE VANGEN. DIE WORSTELEN MET HETZELFDE PROBLEEM.

 

Maar helemaal aseksueel willen we ook niet over strand en boulevard flaneren. Vandaar hieronder enkele bruikbare tips en adviezen:

 

1. De man is lang, slank met een brede borst en brede schouders In een zwem slip komen goed getrainde (boven) benen mooi uit. In feite kan deze type alle soorten zwemkleding dragen van string tot board shorts, het lijf is namelijk al goed in proportie.

2. De man is lang en slank, maar niet atletisch gebouwd Deze type opteert het beste voor board shorts. Een betere look is een kortere board short met een meer passende vorm. Een baggy vorm wekt de illusie dat de drager nog slanker is, omdat de pijpen niet rond de benen aansluiten.

3. De man is aan de magere kant Een kleurrijke zwemshort of een zwemshort met een uitgesproken dessin geeft het lijf letterlijk meer body. Dit geldt ook voor een board short met niet te lange pijpen. Het model is passend van vorm. Een wijde vorm maakt dunner.

4. De man met een zwemband Een zwemshort met niet te lange pijpen is de beste optie in niet al te uitgesproken kleuren of dessins. Vermijd elastiek in de taille, omdat het insnoeren van de taille het hebben van een zwemband benadrukt.

5. De man met een buik Een board short die halverwege het bovenbeen valt of nog langer is, kan het postuur meer in verhouding brengen, vooral wanneer de onderkant van de board short even breed is als de taille. Een baggy look is een goede keus.

6. De man is klein van stuk en gezet Vermijd board shorts met lange pijpen en een koordsluiting. Een zwemshort met kortere pijpen of pijpen die niet verder reiken dan halverwege het bovenbeen zijn de betere keus. Dit geeft het lichaam optisch meer lengte

 

Door: Redactie Falder.nl