De magie van het mannenuitje

 

Altijd al in de modder willen rijden met een ruige 4×4-wagen? De kick willen voelen om van de ene naar de andere heuvel te scheuren in een terreinwagen? Nee? Dan is dat vast een typisch mannending…

 

 

Laatst vroeg een vriendin of ik mee wilde naar een cursus bloembinden. Zo heb ik wel vaker een avondje ergens zitten knutselen. Dan valt het me op dat ik altijd met een gezellige groep vrouwen zit. Ja, alleen maar dames. Nooit een man ontdekt die ook graag wil leren hoe hij een Ibiza-strandtas in elkaar fröbelt. Zo’n leuke mand met leren hengsels, franjes en kraaltjes, waar je je strandlaken en bikini in meeneemt. Of een meneer die meedeed met een workshop servies-schilderen.

 

De magie van het mannenuitje zit ‘m in ruig door de bagger rijden met een enorm stoere auto. Niks is heerlijker dan met zo’n boswachtersauto over de boomstammen balanceren. Mijn meneer en zijn beste vriend hebben een hele dag in een joekel van een Jeep door de Brabantse bossen rondgescheurd. Als twee kleine jongetjes zo blij kwamen ze ’s avonds weer thuis. Ze hadden van hun kruin tot aan hun voetzolen in de blubber gezeten en een topdag gehad.

 

Of dat je makkers de highlandgames nadoen. Slootjespringen en boomstammen in een weiland gooien, dat werk. Of ze gooien elkaar over de sloot. Ook leuk.

 

Toch een beetje fris buiten? Dan kunnen de heren in de kroeg de strijd met elkaar aangaan over wie de meeste voetbalkennis heeft. (Of wie de meeste nutteloze feitjes kent…) Weet je nog wie de bondscoach was in 1978? Of dat Van Basten vlak voor het EK van 1988 geblesseerd was? We weten nog allemaal wat er tijdens het EK gebeurde. Toch, jongens?  

 

Maar wat ze nu weer hebben verzonnen. Een fotoshoot. Met een bladblazer… Serieus? Hoe dan? Men neme een bladblazer.


 

Zet ‘m met volle kracht op het gezicht en huppakee, er wordt een fotoshoot gedaan. Lachen man!

 

Nou, ik denk dat ik nog liever dood gevonden word dan dat ik met een bladblazer op m’n gezicht gericht op de kiek wil gaan. Maar wie met mij mee wil om in een terreinwagen door de blubber te rijden, mag me nu bellen!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit