De magie van de buste voor man en vrouw

 

Mannen kunnen het niet laten om de voorgevel van vrouwen te bestuderen. Hoe oud je ook bent, als man blijf je lichtelijk geobsedeerd. Komt door ons hagedissenbrein. Maar uit onderzoek blijkt nu dat vrouwen ook elkaar ‘bestuderen’.

 

 

 

In een Amerikaans onderzoek werd gevraagd aan mannen en vrouwen om het uiterlijk van vrouwen te bestuderen. Met de nieuwste techniek om vast te stellen waar de proefpersonen naar keken.

 

HET BLEEK DAT MANNEN AL SNEL DE FOCUS LEGDEN OP DE SEKSUELE GEDEELTEN VAN DE VROUWEN, WAARONDER HUN BORSTEN. ZIJ WAREN ECHTER NIET DE ENIGE, OOK VROUWEN GLUURDEN VOLOP.

 

Verschillende motivatie

Volgens onderzoekers is de motivatie van mannen en vrouwen anders wanneer ze naar borsten kijken. Mannen kijken om een ‘mening’ over de vrouwen te vormen, terwijl vrouwen het doen voor ‘sociale vergelijking’, aldus de onderzoekers. ´Shit, zij heeft een mooiere bos hout voor de deur.’ Zoiets. Denken we. De mannen hadden een positievere blik op vrouwen met grotere borsten, terwijl de mening van vrouwen hier niet of nauwelijks door werd beïnvloed. Zelfs wanneer de onderzoekers vroegen om over de persoonlijkheid van de vrouwen te beoordelen, bleven de mannen beïnvloed door de rondingen van de vrouwen.

 

MAAR JA, DOET DE VORM VAN BORSTEN ER DAN OOK NOG TOE? WANT DAT HET MERENDEEL VAN DE MANNEN VAN GROTE VROUWENBORSTEN HOUDT BLIJFT EEN MISVERSTAND, ZO HEEFT EEN ANDER RECENT ONDERZOEK AANGETOOND.

 

Volgens wetenschappers van de Charles universiteit in Praag is juist een gemiddeld formaat en stevige voorgevel favoriet. Mannen denken namelijk onbewust dat vrouwen met dergelijke borsten langer vruchtbaar blijven.

 

De onderzoekers gingen aan de slag met de in hun ogen hardnekkige stelling dat het mannelijke libido vooral wordt gestimuleerd door vrouwen met grote borsten. Ze ondervroegen in totaal 267 mannen uit vier landen – Brazilië, Kameroen, de Tsjechische Republiek en Namibië – en lieten ze twee sets foto’s zien. Het ene stapeltje bevatte beelden van vrouwen met grote (nep)borsten en het andere beelden van vrouwen met een minder prominente borstomvang.

 

Wat bleek? Het merendeel van de mannen koos voor de middelmaat. Zeg maar, wat Hollywoodactrice Scarlett Johansson als boezem heeft.

 

Hormoon

De onderzoekers, die hun resultaten publiceerden in het tijschrift Evolution and Human Behaviour: ‘Natuurlijk waren er mannen met een specifieke voorkeur voor groot of kleiner, maar het overgrote deel van de proefpersonen ging toch echt voor medium.’ Volgens de wetenschappers komt dat doordat we afstammen van apen en een aspect dat ‘seksuele selectie’ wordt genoemd. ‘Mannelijke primaten letter haarscherp op borstomvang. Ze denken dat vrouwen met grote borsten een hoger gehalte van het vrouwelijke hormoon oesterogeen hebben: een indicator voor vruchtbaarheid. Maar nu blijkt dat dat eigenlijk helemaal niet zo is.’

 

OP BASIS VAN DE ONDERZOEKSRESULTATEN STELLEN DE EXPERTS VAST DAT GROTE BORSTEN JUIST EEN NEGATIEF EFFECT HEBBEN OP DE MEESTE MANNEN.

 

‘Grote borsten worden, naarmate een vrouw ouder wordt, door de zwaartekracht en verlies van vetweefsel eerder slapper dan die van vrouwen met een gemiddelde maat. Die gemiddelde omvang wordt door mannen onbewust vertaald als langer vruchtbaar en daarmee geschikter voor voortplanting.’

 

Bron: AD, CBS

 

Door: Redactie Falder