De laatste lekkere borrelhap van 2018

Last but not least zeggen ze hè? Met deze borrelhappen sluit je het afgelopen jaar lekker en feestelijk af.

 

Olijfburgers

Snijd een olijf doormidden en doe er een opgerold plakje zalm, kaas of serranoham tussen. Prik er een prikkertje in en leg ze leuk neer op een bord.

 

Amerikaanse kaassaus voor nacho’s

Verwarm 2 eetlepels boter en 2 eetlepels bloem in een steelpannetje. Blijf roeren en voeg, wanneer het bubbelt, 220 ml volle melk toe. Zet het vuur hoog en zet het pas laag wanneer het mengsel wat dikker is geworden. Voeg dan 175 gram (geraspt of in kleine stukjes) cheddarkaas toe en laat het op laag vuur smelten. Als laatst voeg je nog wat zout en chilipoeder toe. Serveer met nacho-chips, salsa en guacamole.

 

Mini burgerhapje

Maak kleine gehaktballetjes van gehakt, gesnipperde ui en gehaktkruiden. Bak ze in een pan en doe er een klein stukje kaas op. Doe het balletje aan een satéprikker, doe er een klein slablaadje bij, een mini augurkje en een cherrytomaatje. MMM…

 

Mini courgettepizza’s

Snijd de courgette in plakken. Leg ze op bakpapier en beleg de courgettepizza’s met verschillende toppings, zoals tomatensaus, pesto, geraspte kaas, mozzarella, salami en tonijn. Doe ze ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven.

 

Kaneelrolletjes,

wanneer je wat extra’s wil toevoegen aan de oliebollen en appelflappen.

 
Rol croissantdeeg uit en zorg ervoor dat de lijntjes goed vast worden gedrukt. Smelt 60 gram boter in een pannetje en voeg wat kaneelpoeder toe. Goed roeren en haal het van het vuur af. Smeer het deeg in met de vulling, strooi er wat suiker overheen en rol het op. Snijd dan in kleine plakjes, zodat je minirolletjes hebt. Doe de rolletjes in een bakvorm of leg ze op bakpapier. Doe ze ongeveer 20 minuten in de oven (180 graden).


Maak in de tussentijd het glazuur. Meng 100 gram poedersuiker met 1 el melk en wat kleine druppeltjes citroensap tot een dikke structuur. Wanneer de rolletjes klaar zijn, druppel je het glazuur eroverheen.
 

Even uitpakken? Maak dan de lekkerste spinazie dip. Helemaal niet moeilijk. De oven doet al het werk. Maar wanneer je echt geen tijd hebt… maak je deze fruitballetjes In een paar minuutjes gerold.

 

Vergeet niet een glas bubbels erbij te serveren, proost!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares