In een van de knapste dorpen van Nederland begint morgen de Kunst10daagse. Bergen is dus the place to be als je mooie dingen wilt bekijken.

 

 

Een van de mooiste plaatsen van Noord-Holland is Bergen. Gelegen in de buurt van de zee, met de bossen om de hoek trekt het al jaren allerlei kunstenaars aan. Niet zo gek dus dat hier de Kunst10daagse wordt georganiseerd.

 

Op verschillende plekken in dit beeldige dorp met brede lanen en rietgedekte villa’s kun je beelden, keramiek, objecten en schilderijen bewonderen (en aankopen) van bekende en minder bekende kunstenaars. De exposities worden gehouden in winkels, restaurants, hotels en zelfs bij mensen thuis!

 

Het thema van dit jaar is The Roaring Twenties, wat zeker in deze gekke tijden van corona genoeg inspiratie biedt. Je kunt door het hele dorp op allerlei locaties kijken naar design, kunst en mode en vaak is de kunstenaar er zelf ook om toelichting op het werk te geven.

 

Misschien zoek je nog naar een artistiek schilderij voor boven de bank of heb je nog een hoekje in huis waar je wel een bijzonder beeld zou willen zetten? Of vind je het gewoon leuk om naar kunst te kijken, dan is deze kunst10daagse zeker een aanrader.

 

Ik geef je een paar tips:

 

Ada Breedveld
Voor kleurrijke schilderijen waarin volle vrouwen de hoofdrol spelen:

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Ada Breedveld (@ada_breedveld)

 

De parel van Karel
Rense de Boer, die dus geen Karel heet, maakt bijzondere volledig met de hand gemaakte sieraden met parels in de meest uiteenlopende vormen en kleuren.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door De Parel van Karel (@deparelvan)

 

Klijnkunst
Natalie Klijn maakt bronzen beelden met een voorkeur voor honden. Je kunt haar ook een beeldje laten maken van je eigen trouwe viervoeter.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Klijnkunst (@klijnkunst)

 

Jos Apeldoorn
Jos groeide op in een de timmerwerkplaats van zijn vader en maakt al jaren grote beelden van hout.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jos Apeldoorn (@jos.apeldoorn)

 

Op de site van de Kunst10daagse kun je zien wie er meedoen. Je kunt de exposities vanaf morgen tot en met zondag 31 oktober dagelijks van 11.00 tot 17.00 bezoeken. 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit