24 uur in Bergen

 

Bergen was mijn nieuwe New York. Als in: een plek waarvan iedereen verwachtte dat je er geweest was maar die je nog nooit bezocht had.

 

Mijn New York-maagdelijkheid verloor ik uiteindelijk op mijn 34ste en ik heb mijn gemiddelde sindsdien enorm opgeschroefd, maar het beeldige Bergen, daar was ik nog nooit geweest. Dus toen ik voor Renault een locatie mocht uitkiezen om eens 24 uur losgelaten te worden, wist ik meteen waar ik mijn pijltje op de Nederlandse kaart zou gooien: Bergen.

 

Veertig minuutjes rijden vanaf Amsterdam, voldoende parkeerplekken en betaalbaar bovendien. Een ideaal plekje kortom, om te bezoeken.

 

 

Slapen

Hotel Blooming
Midden in het groen, mooi ingericht, fijne spa, fietsen van het hotel en kindvriendelijk, gratis wifi, een binnenzwembad en dat allemaal op zes kilometer afstand van het Noordzeestrand. Pak die fiets en je ziet de zee.

 

Shoppen
Bergen heeft heel veel fijne winkels. Een heerlijk grote Sissy-Boy, een Summum store (die weten altijd echt de mooiste locaties te vinden voor hun panden) en Marc Cain, maar waar ik ook altijd heel gelukkig van word, is een boekhandel waar je alle (nou ja, veel) internationale kranten kunt kopen. 

 

 

Interieur

Bergerac
Bergerac is zo’n winkel waarbij je zodra je over de drempel stapt meteen even je saldo checkt. Je wilt er alles hebben. Ik kocht twee intens grote tuinlampen (gelukkig passen er zelfs drie Billy-kasten in mijn auto, dus deze twee lampen konden lachend op de achterbank), twee aquagroene kaarsen voor het betere strand-en-zeegevoel (je moet die zomer plukken zolang het nog kan) en had het liefst de complete inboedel gekocht, maar het was 34 graden dus tillen was niet echt mijn favoriete bezigheid. Ik kom gewoon nog een keer terug.

 

PT Post
PT Post zit bij de oude ruïnekerk in een pand dat ontworpen is door Berlage en jaren heeft gefungeerd als postkantoor. Nu hebben ze een verrukkelijke bric-à-brac van Ibiziaanse merken en snuisterijen. Van mijn lievelingschips van Sel de Mer (twee zakken meegenomen, staan ook heel leuk in je servieskast) en Spaanse chips met truffelsmaak (ook gekocht, en het kon me even niets schelen dat een zak vijf euro kostte) tot de allerleukste hondenriemen, kussens van Sluiz Ibiza en borden van &Klevering. Ook gekocht: een kaars in een afgezaagde fles Hendrick’s Gin. Echt, zoek je een cadeautje: hier vind je het.

 

 

Lunch, diner, borreltje

Fabels
Van PT Post struikel je naar Fabels, zo’n laidback gezellig tentje waar altijd een goed moment voor is, of je nu koffie met een mooie taart wil of in ons geval even een drankje en iets zouts. De wijnkaart schoven we opzij (want met vriendin TWINGO op stap), maar de cola light en de good old nacho’s met guacamole en gefrituurde inktvisringen met een zoetige sojasaus waren precies waar we zin in hadden.

 

 

Toen riep de tijd en liep de parkeermeter af. Op de terugweg belde ik een vriendin. Of ik wel bij Camelot was geweest. Euh, nee. Maar dat was de leukste multibrand kledingzaak van Bergen. Omdraaien was even geen optie, dus ik ga gewoon terug. Maak ik een hatchback van mijn petite voiture en laden maar.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach