De kerstspecial van ‘All Creatures Great and Small’ wil je natuurlijk zien

Vroeger toen ik klein was wilde ik dierenarts worden. Niet omdat ik dol was op koeien, maar omdat ik James Herriot helemaal het einde vond.

 

 

Kan jij je de serie All Creatures Great and Small nog herinneren, over die Engelse dierenarts? Hij was gebaseerd op de boeken over een echte dierenarts uit Yorkshire die werden geschreven door Alf Wight onder het pseudoniem James Herriot. Ik denk dat ik echt alle afleveringen heb gezien en ik vond alles mooi. Alleen al door de omgeving waar het is opgenomen, de prachtige Yorkshire Dales, is de serie het bekijken waard. Ik ken dus mensen die daar speciaal naartoe op vakantie gingen om het allemaal in het echt te zien. Het verhaal is ook zo lekker ‘niks-aan-de-hand’ en alles komt altijd weer goed.

 

Wist je dat ik door All Creatures Great and Small zelfs een enorme liefde voor labradors, truttige wollen vestjes en parelkettingen heb gekregen? Helaas verdween de serie uit beeld en keek ik af en toe via Youtube naar wat vergeten scenes. En verdomd, ik hoefde de vrolijke muziek maar te horen en ik zat weer helemaal in het verhaal met James, Helen en Siegfried.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door All Creatures Great and Small (@allcreaturestv)

 

Ik was dan ook behoorlijk in mijn nopjes toen BBC First de serie nieuw leven inblies. Inmiddels zit ik vol in het tweede seizoen, want de remake is net zo prachtig en gezellig om naar te kijken. Als kers op de taart krijg ik aanstaande dinsdag ook nog een geweldige kerstspecial voorgeschoteld waarin we zien hoe James en Helen nu ze verloofd zijn voor het eerst samen kerst vieren.

 

Je snapt dat ik er nog niks van mag verklappen, maar geloof mij, deze kerstspecial wil je zien. Zet ‘m dus maar op de kalender want hij staat weer bol van de heerlijke Britse humor, christmas pudding en truttige wollen vestjes.

 

All Creatures Great and Small Christmas-special, dinsdag 28 december om 21:00 uur

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit