De K van Kim Kardashian

 

Je hebt haar naam vast weleens voorbij zien komen: die van Kim Kardashian. Ze is de afgelopen jaren wereldberoemd en steenrijk geworden. Maar met wat eigenlijk?

 

 

 

Je kan niet om haar heen. Ze heeft van haar naam een wereldmerk gemaakt en staat sinds deze week op de Forbes miljardairslijst. Maar waar is ze eigenlijk zo beroemd mee geworden? Je kunt beter vragen: met wat niet?

 

Kim K. heeft bijna 70 miljoen volgers op Twitter en 213 miljoen op Instagram. Dat zijn er meer dan de paus en The Queen samen hebben. Ze wordt al jaren gevolgd in een realityserie die wereldwijd door miljoenen mensen wordt bekeken. Je moet wel van het nodige drama houden, want daar gaat het natuurlijk om. Ik ben altijd verbaasd dat iemand zoveel van haar privéleven wil delen, maar Kim zit er niet mee. En dat is precies het verdienmodel: ze laat alles zien en daar casht ze mee.

 

Een seksvideo van Kim kwam ooit ‘per ongeluk’ online en zo werd ze bekend. Er volgde een realityserie met haar hele familie die nu al ruim vijftien jaar wereldwijd kijkers trekt. En werkelijk alles komt voorbij: Kim trouwt en gaat scheiden en trouwt opnieuw en gaat weer scheiden. Er worden liefdesbaby’s geboren en ze zit om de haverklap bij de plastisch chirurg, voor de bekende volle billen, borsten en lippen. Want die heeft ze zo’n beetje uitgevonden. Als een levende Barbie laat ze zich maar wat graag fotograferen in nietsverhullende outfitjes.

 

Maar daar word je toch geen miljardair van? Wat veel mensen dus blijkbaar niet in de gaten hebben is dat Kim ook een briljant zakeninstinct heeft. Ze verdient miljoenen dollars met mode, cosmetica, boeken en reality-tv. Want niemand kan Kim zo goed verkopen als Kim zelf. Zo goed zelfs dat ze zich nu dus miljardair mag noemen.

 

Niet alleen wat geld betreft is Kim een intelligente vrouw. Zo zet ze zich in voor onterecht veroordeelde gevangenen en besloot ze zelfs om net als haar vader advocaat te worden.

 

Inmiddels heeft ze het eerste jaar van haar studie succesvol afgerond. Good for her! En met een Barbiebrein zou dat vast niet gelukt zijn.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit