De eerste kerstmarkt van Nederland staat volgende week al

 

Jaa jongens, ik weet het: het is augustus.

 

 

 

De pepernoten liggen nog niet eens in de supermarkten en dan weet je dat het écht nog lang geen december is, maar er zijn mensen van wie het het hele jaar door wel kerst mag zijn. Natuurlijk kun je het hele jaar door bij de Amsterdamse Cooldown of Bubbels terecht voor een portie meezingen met All I Want For Christmas van Mariah Carey, maar ik kan me voorstellen dat je daar ook niet altijd op zit te wachten. Wil je alsnog die kerstsferen alvast een beetje proeven? Ga dan volgende week naar Hellevoetsluis.

 

Want daar is vanaf dinsdag al een heuse kerstmarkt gaande. Jep, inclusief oliebollen, kerstliedjes en glühwein. Dat het vandaag gewoon dertig graden is in Nederland maakt niet uit. De sneeuw en temperaturen moet je er maar even bij denken.

 

Deze kerstmarkt is een initiatief van Bianca Verbree, van Kroko’s Evenementen. Al eerder organiseerde zij een kerstmarkt in hartje zomer, in Renesse. Nu is Hellevoetsluis aan de beurt. ‘Ik werd gevraagd om deze zomer in Hellevoetsluis verschillende themamarkten te organiseren. Het is gewoon een grappige, gekke beleving.’

 

Persoonlijk heb ik in december altijd de piek van mijn winterdip, dus dit zou voor mij nog best een goede optie zijn; eindelijk een keertje genieten van de kerstsferen. En aan alles is gedacht: kerstelfjes, figuren uit de boeken van Charles Dickens, kerstballen en maar liefst 25 kerstkraampjes. Let’s goooo.

 

Bron: AD.nl

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer