De Dolly Dots gaan weer op toernee

 

Nou, wat een gezellig nieuws op deze druilerige januaridag. De allerleukste meidenband ever komt weer samen. De Dolly Dots zijn terug. En hoe!

De bekendste Nederlandse meidenband ooit gaat weer op tournee. Angela, Ria, Esther, Patty, Anita en Sjeel; wie van de zes was jij toen deze meidenband in de hitparades stond met hits als Love Me Just A Little Bit More, She’s a liar en Radio? Ik was altijd Ria als we op school tijdens het open podium iemand na mochten doen, want zij had net als ik kort haar en dat vond ik superstoer.

 

De meidengroep was ongekend succesvol in binnen- en buitenland. Uitverkochte concerten, er waren poppen, een televisieserie en een film die helemaal in Amerika werd opgenomen. Ze scoorden zelfs een platinaplaat in Japan. Daarover zeggen ze zelf: ‘Waar we ook terechtkwamen en wat we ook deden, het was altijd een krankzinnig circus waarin we terechtkwamen. We waren als groep een bezienswaardigheid en samen groeiden we op in een glazen kooi. We waren op onszelf aangewezen. Gelukkig hadden we elkaar en we maakten er altijd wat van.’

 

In 1988 besloot de groep om uit elkaar te gaan. Het werd tijd voor andere avonturen, maar ze bleven wel dikke vriendinnen. Het was dan ook heel erg verdrietig toen bleek dat Ria ongeneeslijk ziek was en in 2009 overleed. De meiden misten haar zo erg dat ze besloten om nooit meer als groep op te treden. ‘Daarmee was het klaar’, vonden ze. ‘Een voor allen, allen voor een.’

 

Blijkbaar konden ze het toch niet laten, want ze zijn de afgelopen jaren alsnog een paar keer bij elkaar geweest voor zeer succesvolle gastoptredens die ze hartverwarmend leuk vonden.

 

Daarom vind ik het extra bijzonder dat ze, nu ze dit jaar hun veertigjarig jubileum vieren, hebben besloten om vanaf het najaar op een heuse theatertournee te gaan.

 

Hun eerste show is op 30 september in Zaandam en ze sluiten op 5 februari 2021 af in Carré in Amsterdam. Wedden dat hun ‘Sisters on Tour’ binnen de kortste keren is uitverkocht? En mocht je geen kaartje kunnen bemachtigen, er komt ook een documentaire over de groep. Dubbel Dolly-Dots-feest dus.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit