De cast van The Passion 2020 is bekend

 

Voor je het weet is het alweer zo ver; The Passion vindt plaats op 9 april, dit jaar in Roermond. Alles draait om vrijheid en liefde in deze editie, want het is natuurlijk 75 jaar sinds de bevrijding.

 

Helemaal anno 2020 wordt het thema omschreven met een hashtag: ‘#vrijheidvoorjou’. Goed, maar je wilt natuurlijk vooral weten wie dit jaar in de cast te zien is, hè? Snap ik. Hier komen de namen.

 

Tim Akkerman neemt de grote rol van Jezus op zich. Geen bekende naam? Even een opfrissertje: hij was jarenlang de leadzanger van Di-Rect, tot hij de band verliet en zich richtte op een solo carrière. Naar eigen zeggen wil hij Jezus gaan neerzetten als een ‘teamplayer’. Toch ben ik elk jaar benieuwd hoe deze verschillende rollen worden neergezet, want ze weten er elk jaar wel weer iets verrassends van te maken. Dat zal dit jaar niet anders zijn, gok ik. Verrassend vond ik in ieder geval al de keuze van Johnny de Mol; hij wordt de verteller. Niet verrassend omdat ik hem niet leuk vind, trouwens. Ik vind hem júist leuk dus die surprise was absoluut positief.

 

De cast wordt verder aangevuld met Trijntje Oosterhuis als Maria (dat kan alleen maar goed gaan met zo’n vrouw en vooral zó’n stem). Soy Kroon en Jan Kooijman spelen Judas en Petrus, en Bert van Leeuwen zal het verslag van de processie doen. En, last but very not least, Roué Verveer heeft de rol van Pontius Pilatus te pakken gekregen. En, wat vind jij van de cast dit jaar? Ik zit sowieso weer voor de buis die 9 april.