Welke buurvrouw heb (of ben) jij?

 

De buurtborrels vliegen ons vandaag weer om de oren, welke buuf kom jij daar het liefste tegen?

 

 

1 De kopje-suiker-buuf. 

Zo heerlijk, een buurvrouw met een goedgevulde voorraadkast. Bij wie je altijd terecht kunt voor een vergeten boodschap als de supermarkt dicht is. Ze heeft alles op een rijtje, inclusief haar kruidenrek.

 

2 De Tokkie-buuf

Je kent haar wel, ze is een tikkie aso en doet gewoon waar ze zin in heeft, zonder na te denken of jij misschien wel last hebt van haar gedrag. Denk aan het type dat haar overvolle groenbak weken voor jouw deur laat staan.

 

3 De buuf-met-de-enge-hond

Je zou er zo een in de buurt hebben zeg! Met zo’n megahond, die absoluut niet naar zijn baasje luistert en enorm blaft naar alles wat beweegt. Maar zij is nogal gek op het beest en daarom mag ie alles, ook naar jou happen. Want hij doet echt niks. Tuurlijk…

 

4 De ik-houd-niet-van-kinderen-buuf

Meestal een dame van dik in de tachtig, die niet van kinderen houdt en nogal zuinig is op de geraniums in haar voortuin. Als de buurtkinderen lekker blikkie-trap spelen bij haar voor de deur, belt zij de politie. Zo een dus.

 

5 De pakketjes-buuf

Zij is het afgiftepunt voor de pakketjes van iedereen die in de buurt woont. Deze buuf is blijkbaar altijd thuis en neemt de pakjes van de postbode aan die bij de buren voor een dichte deur staat. Zij heeft jouw pakket met nieuwe schoenen bij haar in de gang staan. Met haar wil je vrienden blijven, anders houdt ze die schoenen misschien wel zelf.

 

6 De ik-bemoei-me-overal-mee-buuf

Deze is een van de ergste. Zij weet alles van je en laat dat merken ook. Zij staat stiekem achter de gordijnen naar je te gluren en heeft vervolgens overal commentaar op. Als het effe kan sla je het praatje over de heg met haar over. Druk, druk, druk!

 

7 De onzichtbare-buuf

Is ze er nou wel, of is ze er nou niet. Haar gordijnen zitten al dagen potdicht en af en toe zie je haar schaduw langs je raam schuiven. Gelukkig hoor je haar af en toe rommelen in haar keuken…Gelukkig, ze bestaaat nog!

 

8 De pannetje-soep-buuf

Dit type buuf gedijt bij andermans onheil. Heb jij je hoofd gestoten, staat zij al met een pannetje soep voor de deur. Het type Florence Nightingale. Eigenlijk is ze stiknieuwsgierig, maar dat weet ze prima te verhullen in met haar liefdevolle aandacht.

 

9 De ik-weet-iets-wat-jij-niet-weet-buuf

Nou, ik had de klapper in de buurt hoor! Een paar huizen verderop bleek de buuf een enorme wiet-plantage op zolder te hebben. En ik maar denken, die is zo keurig. Maar ondertussen… Ze is inmiddels verhuisd, je begrijpt wel waarheen.

 

Door: Irene Smit