5 redenen waarom je moet gaan hardlopen

 

Elke maandag vlogt Anita over haar beautygeheimen. Deze week over het belang van hardlopen, juist ook op oudere leeftijd.

 

Zoveel mensen lopen hard, dat moet toch wel gezond zijn, dacht ik weleens, en dat blijkt te kloppen. Uit een onderzoek van een Engelse universiteit blijkt dat hardlopen wel degelijk gezond is. Men heeft twintig jaar lang duizend mensen gevolgd, en wat blijkt, de hardlopers krijgen gemiddeld pas zestien jaar later ouderdomsklachten. Terwijl de hardlopers gemiddeld niet meer last van gewrichtspijnen hadden en ook geen extra heup- of knie-operaties hoefden te ondergaan. Je begrijpt, ik ben direct gaan hardlopen!

 

In de buitenlucht

Maar er is nog een reden waarom ik ben gaan hardlopen: ik ben dol op de buitenlucht. Zeker na zo’n mooie zomer wil ik dat buitengevoel graag vasthouden. Dus twee keer per week het park in is een mooi streven.

Let op, begin rustig aan, en ga bij twijfel langs de huisarts voor een sportkeuring.

 

Belangrijk voor beginners!

Er zijn twee regels die je als beginner in acht moet nemen:

1: forceer niets, luister naar je lichaam en onthoud dat het niet uitmaakt of je langzaam of snel hardloopt, het gaat erom dat je hardloopt.

2: Blijf volhouden, dus ook al regent het of heb je geen zin, ga toch.

 

Ik ben nu twee weken bezig en ik loop twee keer per week tien minuten hard. Dat klinkt niet veel, maar ik leg de lat niet te hoog want ik wil het blijven volhouden en die marathon hoef ik echt niet te lopen.

 

Dit is mijn hardloopschema:

Week 1.  2 minuten wandelen 30 seconden hardlopen

Week 2.  2 minuten wandelen   1 minuut hardlopen

Week 3.  2 minuten wandelen   2 minuten hardlopen

Week 4.  2 minuten wandelen   3 minuten hardlopen

Week 5.  2 minuten wandelen   4 minuten hardlopen

Ik herhaal dit een aantal keer totdat ik tien minuten hardgelopen heb.

 

Waarom hardlopen goed voor je is:

  • Je voelt je prettiger in je lijf
  • Je ziet er beter uit
  • Je krijgt er meer energie van
  • Je bent prettiger in de omgang
  • Je seksleven wordt er beter van

 

Kijk snel!
 

 

 

 

Door: Anita Willemars 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.