De Buurt­camping

 

Houd je van kamperen en heb je zin in een weekendje weg in eigen land? Of zelfs in je eigen buurtje? Dan heb ik een wereldtip voor je.

 

 

De Buurtcamping. In het weekend van 12 tot 14 juli kun je op één van de 37 Buurtcampings je tentje in het park bij jou om de hoek neerzetten. Van Tilburg tot Groningen en van Leiden tot Nijmegen.

 

Wat in 2013 begon als een projectje van een groep Amsterdammers die mensen met een smalle beurs ook een lekker vakantiegevoel wilden bezorgen. Is het inmiddels uitgegroeid tot een weekend met campings door het hele land.

 

De Buurtcamping wil mensen uit hun eigen buurtje met elkaar verbinden. Steenrijk of straatarm. Pasgeboren of hoogbejaard. Rustige types of de smaakmakers. Iedereen is welkom. Juist door met elkaar een heerlijk dagje buiten te zijn, een spelletje te doen of samen te koken en te eten leer je elkaar en je eigen buurtje beter kennen. En je bent toch allemaal gelijk als je met die wc-rol onder je arm over de camping loopt nietwaar? 

 

Op de Buurtcamping kan iedereen zijn tentje opzetten. Daarom is een derde van de tentplekken voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, een derde voor vrijwilligers en een derde voor betalende kampeerders. Dus ook al heb je niet veel te besteden, dan is de Buurtcamping ook voor jou en je gezin bereikbaar.

 

 

Wil je weten hoe het allemaal werkt? Klik dan hier.

 

Happy camping!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit