De beste stripper van Beverwijk!

 

Soms duikt er opeens een bericht op dat echt heel grappig is.

 

 

Was er dan helemaal niets leuks te melden afgelopen week? Ja, verkiezingen en Europa en (rare) debatten en exit polls, dat wel. En sjoemelende ambtenaren, die kwamen ook weer eens in het nieuws – en ook dat er steeds meer corrupt worden. De belastingdienst dan? Blundert ook maar door en door. Met nu weer onjuiste informatie over voorschotten voor huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen, waardoor er 1,2 miljard(!) euro te weinig aan openstaande voorschotten in de boeken van drie ministeries staan. Interpol, die deed het wel goed; vijftig kinderen redde deze organisatie uit handen van een kindermisbruiknetwerk. Mogen we het bij de kop laten alstublieft? Jamie Oliver, toch één van mijn favoriete keukenprinsen, had ook al niets leuks te melden nu zijn imperium op instorten staat en de meeste van zijn restaurants bankroet zijn.

 

Albert Heijn had wel leuk nieuws gelukkig. Goed nieuws zelfs. Want daar worden aanbiedingen voortaan gekoppeld aan voorraad en het weer. Dus des te korter iets nog te eten of drinken is, des te hoger de korting en als het ineens, tegen alle voorspellingen in, toch gaat plenzen dan gaat ook het barbecuevlees subiet in de bonus. Slim en zorg dat je erbij bent.

 

En dan duikt er opeens een bericht op (Nieuwe Revu), waarvan je zegt ‘echt wel grappig’. Het gaat over een stripper (M), die is uitgeroepen tot de beste stripper van heel… Beverwijk! Beverwijk zeg je? Even gegoogeld naar het aantal inwoners en dat zijn er 41.000. Even erop los geïnterpreteerd hoeveel van die inwoners volwassen vrouwen zijn. 15.000? Hoeveel procent van die vrouwen huurt weleens een stripper in? Überhaupt? Hoe dan ook hebben zij Nick Admiraal, een hunk uit 1987, gekozen tot allerbeste stripper. Nick zat bij defensie – als sergeant eerste klasse niet dat je zegt de eerste de beste. Maar vrienden van hem zaten in het danswereldje en zo kon het verkeren dat Nick op een dag kwam te dansen in een hotel in Noordwijk voor het personeel van een heel groot bedrijf.

 

 

Heel apart. Want die vrouwen daar, die zagen hem als een stuk vlees. Nagelstriemen op zijn rug, dat werk. Maar ergens ook wel leuk. En zo kwam van het een het ander en belandde Nick op een andere dag in het stripcircuit. Van beginnen met kleren naar steeds minder naar helemaal naakt. 

 

Die vrouwen zitten overal aan, volgens Nick. En beveiliging is er dus niet voor mannelijke strippers. Maar weet je wat het is met Nick? Die staat heus zijn mannetje wel. Zeker nu blijkt hoezeer de vrouwen hem zien zitten wil hij zeker nog wel even doorgaan met strippen. Tot het niet meer leuk is.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans