De beste en slechtste reacties op hun coming-out

 

Het is weer tijd om een leuk Reddit-topicje door te nemen. Ik ben wederom gaan rondspeuren op het subforum AskReddit en aangezien ik daar meerdere uren per dag op aan het lezen ben, was dat niet echt een straf.

 

 

Het is weer tijd om een leuk Reddit-topicje door te nemen. Ik ben wederom gaan rondspeuren op het subforum AskReddit en aangezien ik daar meerdere uren per dag op aan het lezen ben, was dat niet echt een straf. Ik kwam weer een heel interessant, grappig en frustrerende vraag tegen die ik jullie niet wilde onthouden: ‘Gay people of Reddit, what was the best/worst reaction you received to coming out?’ Een grote mix van antwoorden, met — gelukkig — vooral heel schattige en lieve. De leukste heb ik weer hieronder gezet, maar mocht je tijd en zin hebben om zo’n 1,3K reacties door te nemen, dan kun je natuurlijk altijd het hele topic er bij pakken. Ik denk oprecht dat het geen seconde verveelt.

 

‘Beste: mijn zus, die moest gewoon lachen en zei: ‘Cool! Waarom kleed je je dan niet beter?’

 

Slechtste: mijn vader, we hebben nog steeds het gesprek niet afgemaakt. Hij zei dat hij later naar m’n slaapkamer zou komen om erover te praten, dat is inmiddels achttien jaar geleden.’

 

‘Mijn zus: ‘Jeej, ik heb altijd al een homoseksuele broer gewild!’
Ik: ‘Je snapt dat je er eigenlijk altijd al eentje had, hè? Ik ga niet ineens mijn persoonlijkheid veranderen en het leuk vinden om met je te winkelen.’
Zij: Shit.’

 

‘M’n vader zei alleen maar: ‘Nou, in ieder geval zal je dan niet zwanger raken.’

 

‘Mijn vader die reageerde met ‘ik val zelf ook op vrouwen’ blijft altijd m’n favoriet.’

 

‘Ik, ontzettend nerveus: ‘Ik val op vrouwen.’
Mijn moeder: ‘Meid, je kwam uit een kast zonder deuren.’’

 

‘Mijn moeder vertelde mij en m’n broers en zussen dat het een fase was, dus dat iedereen het maar moest negeren.’

 

‘Mijn dochter ging naast me zitten met een heel serieus gezicht en zei dat ze me iets moest vertellen. ‘Mam, ik ben bi. Ik ben met beide seksen geweest en vond beide heel leuk.’

 

Mijn antwoord was: ‘Welkom bij de club. Je krijgt een lidmaatschapsjasje met een embleem erop in ongeveer een week.’ Ik denk dat ze meer geschokt was dat ik bi ben dan dat ik geschokt was over haar.’

 

‘De beste: Ik vertelde het mijn beste vriendin. We huilden allebei. Ze bleef slapen, we aten pizza, dronken wat en keken een film. Ze sliep met mij in m’n bed, net als we altijd deden. Niets veranderde.’

 

‘Niet homo, maar transseksueel. Toen ik daarmee uit de kast kwam naar m’n kleine broertje, was zijn reactie: ‘Weet je zéker dat je in het hele ‘new year, new me’-ding niet iets te ver doordraaft?’’

 

‘Ik stuurde mijn vader een sms’je met: ‘Zou je nog van me houden als ik homo zou zijn?’ Hij negeerde me daarna twee weken en we hebben het er nooit meer over gehad — ik was toen 17.’

 

‘Ik had een paar vrienden niet verteld dat ik een vriend had en toen ik dat wel deed zei een: ‘Gast, we weten het allang, je bent al maandenlang aan het kwijlen over hem.’ Hilarisch.’

 

‘Ik vertelde mijn vader dat ik dacht dat ik trans was en hij begon te huilen en vertelde me dat ik een lelijk meisje zou zijn.’

 

‘Mijn moeder was geschrokken en het eerste wat ze zei terwijl ze aan het huilen was was: ‘Oh nee! En je vader en ik hebben je alleen maar ruige sporten laten doen.’ Jup mam, dat zal het zijn geweest.’

 

‘Toen ik uit de kast kwam bij één van m’n beste vrienden zei ze alleen maar: ‘Echt waar? Same.’m

 

‘‘Hé pap… Ehm, ik ben homo.’
‘Hi homo, ik ben pap en ik steun je in alles.’’

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer