De antimiskoop checklist

 

Van items die je in je zoveelste opwelling hebt gekocht (want je had gewoon echt even zin in iets nieuws) tot een geweldig goede afprijzing van je favoriete merken tijdens de sale: wat de oorzaak achter die miskoop ook is, vanaf nu gaan we het even helemaal anders doen dankzij onze  antimiskoop-checklist.

 

Het moment suprême

Niks is zo fijn dan jezelf op iets moois te trakteren tijdens een rot dag. Maar echt een goed idee is het dus niet. Ja, vlak na je aankoop voel je je een stuk beter, maar eenmaal thuis baal je als een stekker. Tijdens een dagje shoppen is het dus belangrijk dat je lekker in je vel zit om die miskoop prima voorbij te wandelen. Dus ben je knorrig? Lekker op de bank ploffen met een kop thee. 
 

Sale

Het is uitverkoop bij je lievelingswinkel en je komt geheid terug met veel te veel spullen waarvan je de helft totaal niet nodig hebt en die je enkel en alleen gekocht hebt omdat ze een koopje waren. Goedkoop is in dit geval sowieso duurkoop. Opwellingen vermijden dus.
 

Woensdag = shopdag

Wist je dat de eerste woensdag van de maand de beste shopdag van de maand is? Op deze dag komt in de meeste gevallen nieuwe kleding binnen waardoor je extra veel keuze hebt om de perfecte maat te scoren.
 

Goed advies, of toch niet?

Natuurlijk vindt de verkoopster alles ge-wel-dig staan waar je jezelf in hijst. En tuurlijk, een beetje advies kan heus geen kwaad, maar probeer niet te veel in zijn of haar enthousiasme mee te gaan. Vooral niet in de ‘echt iets voor jou’-quotes trappen: ze kent je namelijk niet, noppes, nada.
 

Het geluksmomentje

 Er zijn natuurlijk talloze argumenten te verzinnen waarom je het desbetreffende item zou moeten kopen (het is een trend, omdat ’ie je vriendin zo waanzinnig stond of omdat de kleur zo beeldig bij je haarkleur matcht), maar uiteindelijk is en blijft de belangrijkste vraag: word ik er écht happy van?
 

Comfort zone

Stap eens uit je comfort zone als het gaat om je vaste shop adresjes. Waarom wel drie merkloze jurkjes kopen en maar één stuk van een designer te duur vinden? Think twice, want dit is investeren in veel langer houdbare fashion.
 

 

Bij twijfel…

Niet doen dus.

 

Shoplist

Voor je de winkelstraat ingesleurd wordt, is het slim om een lijstje voor jezelf te maken. Wat heb je echt nodig, wat mis je als je voor je garderobe staat en waarom draag je bepaalde items zo weinig?
 

Van ruilen komt huilen

Vergeet in dat ene kleine boetiekje nooit te vragen of je je kleding kunt retourneren. Voor je het weet, verlaat je de winkel tijdens het retourneren met een tegoedbon die je vervolgens vergeet te gebruiken.
 

Wie de schoen past…

Koop nooit schoenen aan het einde van de dag. Waarom? Je voeten zijn dan vaak wat opgezet door de warmte, waardoor je voeten zomaar een half maatje groter zijn.

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl