De alternatieven voor gourmetten

 

 

Net even anders, maar zo blijft het toch ‘gourmet’-gezellig aan tafel.

 

 

 

Gourmetten blijft populair met de feestdagen. Vorig jaar ging ongeveer 38 procent van de Nederlanders gourmetten met kerst, volgens onderzoek van de Appie. Het heeft ook wel iets feestelijks, vind je niet? Gezellig met zijn allen aan tafel. Niemand die de hele tijd moet rennen naar de keuken om te kijken of het eten al goed is. Heerlijk de hele avond tafelen. Dit zijn de alternatieven als je weer eens wat anders wilt uitproberen dit jaar.

 

Fonduen
Kaasfondue, vleesfondue, visfondue, groentefondue, het kan allemaal. Zet boven een brander een fonduepannetje met kaas of met hete bouillon en kruiden voor vlees, vis en groente. Oh en maak het helemaal af met chocoladefondue als dessert.

 

Pizaretten
Niet gourmetten, maar pizzaretten dit jaar. Het enige wat je nodig hebt zijn de toppings en het deeg. De toppings zet je op tafel in schaaltjes en het deeg koop je kant-en-klaar of je maakt het van tevoren. Iedereen maakt z’n eigen pizza in de pizza-gourmetset.

 

Teppanyaki
Lijkt heel erg op gourmetten, maar dit Japanse gourmetstel heeft kleine wokpannetjes in plaats van onze platte gourmetpannetjes. Heerlijke noedels eten deze kerst met de teppenyaki-plaat?

 

Springrolls
Misschien heb je de springrolls weleens voorbij zien komen. Springrolls waren helemaal hot afgelopen zomer, maar je kunt ze ook heerlijk in de winter eten. Misschien past dit niet zo thuis in het gourmetrijtje als de vorige opties, maar één ding is zeker: gezelligheid aan tafel. De verschillende vullingen zet je in schaaltjes op tafel.

 

 

 

Je hebt een schaal met lauw water nodig om de rijstvellen zacht te maken en iedereen kan ze zelf vullen. Collega Danique maakt ze in de winter met biefstukreepjes en pindasaus. Lekker veel pindasaus.

 

Begin jij met deze nieuwe kersttradities?