Makkelijke spring-rolls

Je hoeft er dus helemaal geen keukenprinses voor te zijn…

 

Ja, spring-rolls zien er fantastisch uit en daarbij ziet het eruit of je er handig in moet zijn, zoals bij sushi. Maar nee! Het is supermakkelijk. Door extra ingrediënten toe te voegen kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Maak deze maar eens voor familie en vrienden. Geloof me, met dit recept verras je iedereen, inclusief jezelf.

 

Dit heb je nodig

  • 100 g Chinese noedels
  • Sesamolie
  • 2 avocado’s
  • Een paar druppels citroensap
  • 1 bosje radijs
  • Zout
  • 10 rijstvellen
  • 1 handvol rucola
  • 1 handvol veldsla
  • Een paar takjes koriander, fijngeknipt
  • 2 tl sesamzaad

 

Zo maak je het

  1. Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en besprenkel ze met een paar druppels sesamolie.
  2. Schil de avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en bestrooi ze met zout.
  3. Week de rijstvellen 30 seconden in een schaal met lauw water. Ze worden dan vanzelf zacht.
  4. Beleg de vochtige rijstvellen met beide soorten sla, noedels, plakjes radijs en plakjes avocado. Bestrooi met koriander en sesamzaad.
  5. Rol de rijstvellen op met de zijkantjes naar binnen, zoals je ook met een wrap of burrito zou doen.
  6. Serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.

 

Heb je deze spring-rolls kerriekip  al gemaakt?

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl.  Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Spring Rolls – Pauline Dubois – ISBN: 9789023015550 – Uitgeverij Becht