De 9 stijl­lessen van Kate Middleton

 

Laat het aan Kate Middleton om de site van ZARA eruit te laten klappen.

 

Als zij iets draagt wil iedereen het hebben. Kate mag dan nog ‘slechts’ een prinses zijn, ze is de koningin van de goede smaak en stijl. Dat doet ze niet alleen overigens, dat zou logistiek al bijna niet te doen zijn (al die outfits moeten gekocht, vervoerd, gestoomd, ga d’r maar aan staan), daarvoor heeft ze hulp van Virgina Chedwyck Haely, een vriendin uit haar studententijd. Samen ontwikkelden ze een elegante, eigentijdse look waar we allemaal weleens voor geapplaudisseerd hebben. Ook zin in de stijl van Kate? Neem deze lessen dan ter harte.

 

 • Wees voorzichtig met trends
  Een eigen stijl is belangrijker dan meewaaien met alle modewinden. Zorg dat 80 % van je stijl jouw handtekening heeft en verfraai je looks met af en toe een modische uitspatting in de vorm van een tas, een bepaalde kleur (neon) of materiaal.

 

 • Gooi oude schoenen weg
  Die brave Kate was vroeger nog weleens te zien op wat geknevelde enkellaarsjes die ze bij iets te veel gelegenheden had gedragen. Een prinses onwaardig natuurlijk. Maar schattig was het wel.

 

 • Koop dubbel
  Om bovenstaand te voorkomen koop je van iets dat goed is gewoon een aantal. Twee jurken die prachtig en comfortabel zijn, maar dan bijvoorbeeld in verschillende kleuren. Of gewoon drie paar van dezelfde schoenen.

 

 • De juiste roklengte
  Vroeger wilde Kate nogal eens de beentjes tonen in een iets te kort rokje, wat een corrigerend tikje van de Queen opleverde. Inmiddels zijn de rokken tot de knie of langer. Typisch Kate en zeer elegant is de mid-calf length, dus tot halverwege de kuit.

 

 • Denk diplomatiek
  Voor Kate is het belangrijk om aan het land dat ze bezoekt te refereren in haar kledingstijl. Bijvoorbeeld door zich te kleden in de kleur van hun vlag, of een print te gebruiken van iets dat een nationaal symbool is, of door een ontwerper uit dat land te dragen. Toen Kate de arme wijken in India bezocht droeg ze een goedkope maar prachtige Indiase jurk. Omdat het ongepast zou zijn om daar met een runway-item aan te komen.

 

 

 • Feest? Kies wit of lichte tinten
  Stel, stel, stel je hebt straks weer een echt feest. Een gala bijvoorbeeld. Je kunt er al je kwartjes op inzetten dat 98% van het vrouwelijk gezelschap een zwarte jurk draagt. Wil je opvallen, kies voor een lichte jurk. Tenzij je te gast bent op een huwelijk.

 

 • Kies voor kleur
  Als de koningin niet in de buurt is knalt Kate. Anders houdt ze zich een beetje in. Maar geef gas met geel, ronk met rood. Jongens, alliteraties alom, maar moet je eens kijken wat kleur voor je doet. En voor de mensen om je heen.

 

 • Doe iets met een hoedje
  Of een brede haarband, of een visserspet. Echt, een hoofddeksel is alles als je indruk wilt maken. En zelfs op een casual manier.

 

 • Kies voor een elegante jas
  Vaak is je outfit verstopt onder je jas, zeker als je in een koud land als Engeland woont. Kies daarom voor een jas die op een jurk lijkt. Of een statement jas. Dan ben je een verschijning, ook als je bij 10 graden en miezerregen een bezoek brengt aan het geboortehuis van Shakespeare in Stratton upon Avon.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach