7 voordelen van even níet werken aan je keukentafel

Op 13 maart zat ik voor het eerst thuis aan de keukentafel. Eerlijk? Ik vond het wel even lekker dat thuiskantoor.

 

Little did I knew, natuurlijk. We zijn acht maanden verder en wel een beetje uitgekeken op het thuiswerken. Ik heb een oplossing.

 

Afgelopen week schoof ik twee dagen aan in onze office suite in The Manor, een hotel in Amsterdam. May pakte een dagje, ik twee en Lotte ook nog een paar.

 

1. Richting kantoor
Op maandagmorgen stapte ik in mijn (hybride) auto. Alleen die zo trouwe handeling voelde al alsof ik echt iets deed die dag. De radio aan, even zwaaien naar de overbuurvrouw, mezelf manoeuvreren door de stad, ik was er echt even uit. 

 

2. Een ander behangetje
Het uitzicht is anders, de route is anders, de stilte is anders. Het is fijn om even ergens anders dan thuis te zijn.

 

3. Een praatje maken
Normaal gesproken klets ik alleen nog maar met de buurvrouw tijdens mijn dagelijkse ommetje, de rest van mijn gesprekken gaat per telefoon of Zoom. Nu sprak ik maar liefst al twee (!) mensen voor mijn werkdag begon. Allemaal met mondkapje, spatscherm en op meer dan anderhalve meter afstand, dus geen zorgen.

 

4. Weinig tot geen afleiding
In de suite is het stil. Bij mij thuis ook hoor, want ik heb geen kinderen of thuiswerkende partner, maar het is prikkelvrij stil. Niemand klopt op je deur tijdens een telefoongesprek, tenzij je er zelf om vraagt. Je hoeft niet naar langslopende buren te zwaaien. Geen deuren te openen voor bezorgers als je verdiept zit in zware kost. Niks, nakkes, nada prikkels, waar je enorm productief van wordt.

 

5. Wandelopties
Met een andere omgeving komen andere ommetjes. The Manor zit in mijn vroegere buurtje. Ik kan dus even een rondje Dappermarkt doen, net als vroeger. Of op een bankje zitten in het Oosterpark. Struinen langs de Mauritskade. Zelf woon ik geweldig, maar zelfs een bos is na 245 dagen soms hetzelfde als de dag ervoor. Bijna nooit hoor, maar soms gewoon wel.

 

6. Thuis is fijner
Na een dag in een office suite is het thuis ineens ook weer lekkerder werken. ’s Ochtends de kaarsen aan, verse bloemen op tafel, even zwaaien naar de buurvrouw, ondertussen de zelfgemaakte soep opwarmen en wél dat pakketje zelf aan kunnen nemen in plaats van dat je weer bij de buren aan moet bellen. Ook dit waardeer je meer als je een dag op locatie zit.

 

7. Lekker lunchen
Nog even over die soep. In die 245 dagen heb ik redelijk de thuisbezorgdopties uitgespeeld. Deze nieuwe omgeving biedt weer nieuwe kansen op culinair vlak. Je mag het gewoon bij de receptie laten bezorgen.

 

Als ik jou was zou ik het ook een dagje proberen, er zit vast een hotel bij je in de buurt.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans