De 5 plekken waar je heen wilt om de kou te ontvluchten

 

De zomer maakt mij toch het allergelukkigst. Of nou ja, de zon maakt mij het allergelukkigst. Vanaf november ga ik zwaar aan de vitamine D om die winterdepressie maar een beetje te minimaliseren, maar m’n hobby wordt het nooit.

 

Die winter. De kou. Maar nog het allerergste: de korte dagen. Ik krijg een soort langdurige jetlag die pas in maart weer overgaat. Snap d’r gewoon niks van. Ja, oké, de klok vertelt me inderdaad dat het nu zeven uur ’s avonds is, maar dat klopt niet, want gevoelstijd is half één ’s nachts en ik moest allang in bed liggen. Kortsluiting in m’n hoofd. Dus wanneer het voorgerecht wordt opgediend tijdens het kerstdiner zit ik voor m’n gevoel een soort midnight snack te verorberen. Komt dat je bekend voor? Dan wil je vast, net als ik, zo ver weg mogelijk zijn tijdens deze deprimerende dagen. En hier wil je heen.

 

Ibiza

Het lijkt misschien ietsje anders dan het zonnige Ibiza dat we vooral kennen in de zomer, maar in de winter vind ik het ook prima vertoeven hier. Tapaatje hier, tapaatje daar, wijntje erbij — gewoon vakantiegevoel, hoor. Pluspunt is dat het niet gigantisch druk is op het eiland, er is geen toestroom van toeristen die met z’n allen naar de Pacha gaan. Gewoon lekker bijkomen, en je hoeft ook niet bang te zijn na een half uur al te verbranden (want iedereen is wel een spookje rond deze tijd, toch?).

Kaapverdië

Oké, misschien niet de allerspannendste bestemming, maar heel goed te doen op een budget, maar twee uur tijdsverschil en wel gewoon een zonnetje. Je kan ‘m helemaal afmaken door een all-inclusive hotel te boeken, hoef je het hele resort niet meer uit. Dit is een topbestemming als je zo min mogelijk wilt doen met zoveel mogelijk zon. Prima combi.

 

Gambia

Mocht je nou dus wél die zon echt willen hebben maar ietsje meer willen doen, dan is dit een goede optie. Prima betaalbaar ook, trouwens. Je hebt hier verschillende stranden, maar je kan ook veel excursies doen en de mensen zijn er supervriendelijk. Cultuur snuiven meets sunbathing. Oh ja, en je kan hier apen spotten. 

 

Dubai

In Dubai is het eigenlijk altijd heet, maar zó heet dat het in de zomer eigenlijk niet te doen is. Tenzij jouw favo temperatuur zo’n graadje of 42 is. De mijne is dat niet, dus de gemiddelde temperatuur van 26 graden in december vind ik meer dan prima. Sowieso is het een stad waar je een keer geweest wilt zijn. Zo bizar en anders dan wat ik hiervoor heb gezien. En een woestijnsafari is gewoon echt te gek.

 

 

Peloponnesos

Wat voor Spanje geldt, geldt wat mij betreft ook wel voor Griekenland. Lekker eten, mooie natuur en veel rustiger dan in het hoogseizoen. Het ultieme vakantiegevoel dus, ook al moet je misschien je trui aan in plaats van je bikini. Het schiereiland Peloponnesos is mijn favoriete bestemming in Griekenland, dus is het niet zo gek dat dat ook m’n aanrader is. De eilanden zijn natuurlijk ook een optie, maar daar zal het wel een stukje kouder zijn en harder waaien. Plus: de Kalamata olijven komen er vandaan, dus die heb je in overvloed en die smaken áltijd beter in Griekenland.

 

P.S.: Ja, je kan natuurlijk ook gewoon naar de Malediven, Bora Bora, St. Barths, Hawaï… Maar ik heb het iets realistischer gehouden. Mocht jij wél de lucky one zijn die daadwerkelijk naar een tropisch eiland gaat, gelieve mij geen foto’s te sturen. Kan m’n jaloezie niet aan. En veel plezier.

 

Door: Redactie Amayzine.com