De 5 dingen die helpen bij een onzuivere huid

 

Mijn huid heeft kuren, die van het onrustige soort. De boel doet wat onzuiver aan, vooral op en rond de kin. Werk aan de winkel dus. Dit zijn de vijf simpele strategieën waar je huid beter van wordt.

 

1. Drink water
Wist je natuurlijk al, maar door genoeg water te drinken wordt de doorbloeding beter en blijft je huid gladder en elastischer. Hou zo’n twee tot drie liter water per dag aan.

 

2. Een beautybootcamp
Dat dit werkt weet ik uit eigen ervaring. Boek een kuur van bindweefselmassages voor gezicht en hals en je lijkt twee jaar jonger, en met een beetje geluk drie. De specialist van dienst loopt ook meteen wat oneffenheden op je gezicht na, vijf behandelingen later is er geen verstopte porie meer te vinden.

 

3. Rode wijn
De kurk mag van de fles, want het onderzoek naar het effect van rode wijn op acné zou zomaar goed uit kunnen pakken. De schil van de blauwe druif bevat de stof resveratrol die bacterieremmend werkt in de huid. Het onderzoek heeft het wel over smeren op de huid, maar ach, kniesoor die daar op let.

 

4. Naar buiten
Met je hoofd in de wind, want schone lucht, wandelen en wat zuurstof zijn goed voor de doorbloeding (en eigenlijk voor je hele lijf). Maar vergeet je ondertussen niet beschermen tegen de zon, want daar krijg je langetermijnschade van (lees: rimpels).

 

5. Ga naar bed 
Je huid is een afspiegeling van hoe je je voelt. Het kan dus zomaar zijn dat je slaaptekort hebt, niet gezond genoeg eet of hormonen die uit balans zijn. Hoe fitter jij bent, hoe mooier de huid, zo simpel is het. Met slaap repareert de huid zichzelf.

 

Door: Redactie Amayzine.com