Wie mooi wil zijn…

 

Anita: Een stevigere huid? Minder rimpels? Dat iedereen zegt dat je er zo goed uitziet? Ja, dat wil ik wel!

 

 

Het lijkt wel een hype, al mijn vriendinnen zijn ineens met bindweefselmassages begonnen. ‘Ik zie er jaren jonger uit!’ roepen ze stuk voor stuk. Het is natuurlijker dan botox, dat maakt het aantrekkelijk. Kortom: ik werd nieuwsgierig!

 

Bindweefselmassage is gericht op de bindweefsellaag, met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Verklevingen worden losgemaakt zodat de doorbloeding beter wordt en je huid er gezonder uitziet. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastinevezels bevorderd. Je huid wordt dus steviger (minder rimpels) en gaat meer stralen.

 

De een valt erbij in slaap, de ander vindt het pijnlijk… Het mag duidelijk zijn dat ik tot die laatste categorie behoor. Au, au, au, wat is dit pijnlijk.

 

Overal in Nederland kun je bindweefselmassages krijgen. Het beste is om een ‘kuur’ te doen van vijf à zes keer, voor een optimaal resultaat. Behalve voor het gezicht zijn er ook bindweefselmassages voor het lichaam.

 

Ik ben geweest bij Babassu. Een behandeling kost €49 en duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Een kuur van 6x kost €249.

 

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.