De 20 films waardoor je je in Italië waant

 

Oooh, wat zou ik er veel voor geven om op vakantie te gaan. En dan echt zorgeloos, hè.

 

 

Dus niet bang zijn dat een land alsnog in lockdown gaat of dat je van tevoren allemaal coronatesten moet aanleveren. Nee, gewoon op vakantie zoals het was pre-corona. Volgens mij ben ik hier niet alleen in, want volgens mij heeft honderd procent van de bevolking hier last van, maar toch is er af en toe over klagen wel heel lekker.

Iets positiever en net zo leuk wat mij betreft is er af en toe bij wegdromen. De avondklok is dan een uurtje verzet, maar alsnog netflix ik meer dan ooit, ook al ben je dan nu om tien uur ’s avonds thuis. De laatste tijd wil ik dan vooral films en series zien waar ik bij kan wegdromen. Zo heb ik in een week tijd voor de tweede keer The Bold Type uitgekeken en wil ik weer naar New York, en keek ik Verliefd Op Cuba, die ik verschrikkelijk vond, maar nu wil ik dus naar Cuba.

Maar eerst, eerst wil ik naar Italië. En daar heb ik deze 20 redenen voor.

 
1. Eat Pray Love
2. The Lizzie McGuire Movie (ja sorry, maar die móet er toch bij?)
3. The Talented Mister Ripley
4. EuroTrip (again: sorry)
5. The Two Popes
6. Letters To Juliet
7. La Dolce Vita
8. La Vita è Bella
9. Spectre
10. Call Me By Your Name (al weet ik niet of ik deze nog kan kijken na het Armie Hammer-drama)
11. When In Rome (versie met Josh Duhamel en Kristen Bell)
12. Only You
13. When In Rome (versie met Mary-Kate & Ashley Olsen, blijft leuk)
14. The Godfather
15. A Bigger Splash
16. The English Patient
17. A Room With A View
18. Under The Tuscan Sun
19. Quantum Of Solace
20. The Tourist

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer