David Attenboroughs is terug met Planet Earth III

 

 

Ik kan hier geen genoeg van krijgen.

 

 

 

Hij heeft een stem die je uit duizenden herkent, de inmiddels 97-jarige Sir David Attenborough. Van jongs af aan was David al gefascineerd door de natuur en verzamelde hij stenen, fossielen en andere natuurobjecten. Geen wonder dat hij later zoveel prachtige natuurseries voor de BBC ging maken waarmee hij talloze prijzen won en waarvoor hij zelfs door Queen Elizabeth geridderd werd. Wist je dat zijn films Life, Planet Earth, Frozen Planet en Blue Planet de meest bekeken natuurprogramma’s aller tijden zijn?

 

Hoewel wij de grootste vijand van de natuur zijn kunnen we er niet genoeg van krijgen om naar de documentaires van Attenborough te kijken. Vanaf woensdag 8 mei start bij de EO weer een nieuwe serie, Planet Earth III, waarin ook de mens als onderdeel van de klimaatverandering en als held voor het beschermen van onze kostbare planeet te zien is.

 

Je kunt weer zestig volle minuten per aflevering genieten van spectaculaire beelden uit de natuur. We reizen mee langs gevaarlijke kustgebieden in Zuid-Afrika en de Noordpool, waar dieren door de voortdurende, door de mens veroorzaakte veranderingen moeten vechten om te kunnen overleven. Onder water is er ook een wereld aan onontdekt leven te vinden die buitengewoon mooi gefilmd is. Wereldwijd moeten dieren zich aanpassen aan de wil van de mens en misschien is deze docu daarom wel de beste manier om ons erop te wijzen dat het gevolg van klimaatverandering niet iets is van de verre toekomst, maar akelig dichtbij komt.

 

De serie is niet alleen prachtig om naar de kijken, hij is ook zalig om naar te luisteren. Want naast de heerlijke stem van Sir David hoor je ook de briljante muziek van componist Hans Zimmer, die ook componeerde voor de grootse Hollywoodfilms zoals Gladiator en Pirates of the Caribbean. Bovendien kun je voorafgaand aan iedere aflevering in de middag al kijken naar ‘Planet Earth – the making of’, waarin je ziet hoe de filmcrew de bijzondere beelden van deze film kon maken.

 

Ik kan er geen genoeg van krijgen. Planet Earth III is vanaf woensdag 8 mei weer wekelijks te zien om 21.30 uur bij de EO op NPO 1.

 

 

Bron: eo.nl // Beeld: Ian West/PA PA Wire

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit