deel 59

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte 

Aan: Tom

Onderwerp: Weekend!

 

Na Guzman (heel goed) een ouderwetse kroegavond gehad met een heel tevreden gevoel toen ik (kaarsrecht) weer naar huis fietste. Een oppepper, kan niet goed uitleggen waarom, maar het herinnerde me aan hoe ik me voelde voor ik Joost kende. Toen was ik onzeker, voelde me dik en lelijk, ik wist zeker dat niemand me ooit nog leuk zou vinden. Daar heb ik geen last meer van. Mijn ene onenightstand (die van die sokken) was er ook en die vond me toch weer zó leuk. Ik hem dus niet. Nog een ander type (die was ik helemaal vergeten, ben ik ooit mee in een hotel beland, klinkt vele malen spannender dan het was) raakte helemaal van de kook toen ie me zag, ik moest en zou mee gaan dansen. Niet gedaan. Afpoeieren is ook goed voor je zelfvertrouwen, stralend blijven lachen, heel aardig zijn, zeggen: ‘Tempting, but no’. Flauw hé?

 

Ga jij dit weekend maar eens met je dochter praten over de liefde, dat kun je, ik wou dat ik zo’n vader had gehad toen ik die leeftijd had. Het arme schaap, maar prachtig dat ze zo open is naar je toe. Dat was ik namelijk niet, ik wilde toen pertinent niet dat mijn ouders iets van zulke dingen wisten en nog steeds vind ik dat moeilijk. Wel een voordeel trouwens dat je zelf ook weer zo bezig bent met matters of the heart, bevordert het begrip.

 

Ik ben net wakker, schandalig laat. Godzijdank dat ik Anna heb, die steekt ’s ochtends haar hoofd om de deur en als ik nog slaap, neemt zij het heft in handen. Hendrikje vindt dat volgens mij niet erg, want ik hoor haar de hele tijd babbelen en zingen.

 

Gisteren fietste ik door de stad en het is ongelooflijk hoeveel plaatsen herinneringen aan Joost oproepen na zo’n korte tijd. Daar de laatste ontmoeting, daar dat biertje, een geweldig gesprek, bij die boom die verschrikkelijke zoen waar geen einde aan leek te komen, niet makkelijk. Liefdesverdriet is gvd wel heel pijnlijk, was na al die jaren vergeten hoe het voelde.

 

Een (bijna) leeg weekend strekt zich voor me uit. Gisteren was ik er nog bang voor, maar nu vind ik het eigenlijk wel lekker.

 

Wel jammer dat ik van mijn final date Ruud niets meer gehoord heb. Hij sms’te dat ie me ging bellen deze week, maar misschien is hij terwijl ik herstellende was wel de liefde van zijn leven tegengekomen. Nou ja, ik ken hem niet, dus het is ook niet echt een verlies.

 

De kroeg in… volgende week ergens?

 

XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen