deel 194

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

 

Van: Tom

Aan: Charlotte

Onderwerp: Ik wou dat ik jou was

 

Heet van de naald, ik ga even bekomen…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ben ik bekomen? Nauwelijks. Paula komt donderdagavond en blijft tot zaterdagochtend…………………………………………………………………………………………………………………………………………….(ik ben nog niet bij hoor)…………………………………………….. Ik heb me in de tussentijd met de kurkentrekker in mijn vinger geprikt, bloedde als een rund, overal bloedvlekken, pleister, en ik ben weer redelijk bij positieven.

 

Net dus een tijd met haar aan de telefoon gehangen, nou van die koelheid van gisteren was niets meer te bekennen. Dus je had helemaal gelijk En ja… mannen zijn ook mensen, hebben ook gevoelens, en daardoor ook vraagtekens over dingen die ze van het andere geslacht niet begrijpen. Of moet ik dat weer terugrelateren aan het feit dat ik drie oudere zussen heb en ben opgegroeid tussen de vrouwen en deze eigenschap heb meegekregen. Nee toch? Ken je het liedje van Veldhuis en Kemper? ‘Ik wou dat ik jou was’. Vroeger was ik dus die schouder, de troost in zekere zin, het klankbord, en die hartsvriendin. Helaas was ik vaak ook de geile man. Maar dat rijmde toen niet.

 

In zeventien jaar huwelijk kon ik de schouder zijn, de troost en zeer het klankbord zijn. Bijna zelfs de hartsvriendin en zeker de geile man. Tot op een bepaald punt in de tijd, maar dat relaas ken je. Dat was tot ‘redelijk recent’. En nu? Op zoek naar iemand voor die toch wel eenzame schouder, de broodnodige reflectie en als ze wil lullen, dan doe ik enthousiast en gemotiveerd mee. En voor de rest…

 

Ik wil graag een keer met je brainstormen over je toekomstplannen. Want je bent niet alleen een zeer interessante vrouw, je hebt daarnaast waanzinnig goede ideeën. Dat wist ik al meteen toen ik je leerde kennen. En dat, lieve Charlotte, zie ik niet in iedere persoon (vrouw of man, maakt niet uit)! En als nieuweling in jouw omgeving kan ik wel met een frisse blik correlaties leggen, anders dan al die goede en welbedoelde adviezen van de oude bekenden. Laat het een voordeel zijn dat ik je nog niet genoeg ken.

 

Mijn jeugdliefde. Ze is net terug van vakantie en we hebben gemaild. Ze zou me bellen, maar dat moet ik natuurlijk doen, ik weet het. Ik heb vandaag wel allerlei foto’s op internet gezien waar we allebei op staan. Heb ik je dat verteld? De hele interactie ontstond doordat we een reünie hebben van de lagere school. Ik was de ontmoeting gewoon voor. Ik vind haar nog steeds heel leuk, maar het wordt door de huidige omstandigheden natuurlijk wel een beetje ‘blurry’. En had ik je al verteld over mijn tandarts? Véronique. Een echte date. Française van origine, opgegroeid in de VS, Had in haar profiel staan dat ik ‘knap en aantrekkelijk’ moest zijn. Je kent me, dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Dus gereageerd. Antwoordt, twee mails over en weer, en als ze terug is van haar skivakantie, dan gaan we de kroeg in (als ze niet inmiddels heeft aangepapt met de skileraar).

 

Zo, ik ga nu naar bed.

 

Kus,

Tom

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen