deel 186

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Advocaat van de duivel

 

Vanochtend naar de verjaardag van mijn zusje en naar het strand geweest, daarna was ik bekaf en heb ik een uur heel diep geslapen. Voel me nu dus alsof het weer ochtend is. Hendrikje is met Anna de hele dag naar het Nemo. Straks gaan we samen op haar verzoek kaasfonduen, ik ben benieuwd, want ze heeft het nog nooit gegeten, geen idee hoe ze erop komt.

 

Wat betreft Paula ga ik nu even advocaat van de duivel spelen en wat open deuren intrappen. Jij bent dus overduidelijk haar klankbord en voor haar voel je misschien wel als dé aanleiding om iets aan haar situatie te doen. Dat had ik met Michiel, door mijn gevoelens voor hem zag ik in dat mijn huwelijk absoluut niet was zoals het moest zijn en dat ik me doodongelukkig voelde. Als ik er achteraf op terugkijk, ging het niet in de eerste plaats om de persoon, maar om mijn gevoelens die een uitweg zochten. Dit is dus een waarschuwing!

 

Voor Paula is er nog een extra: want ze is welkom bij je, op welke manier je haar dat dan ook duidelijk gemaakt hebt. Dat had ik niet, ik wist dat kiezen niet betekende dat ik op welke manier dan ook bij Michiel terecht kon, integendeel, want die was toen nog gewoon getrouwd met Esther en ik had geen enkele aanleiding om te denken dat hij hetzelfde voor mij voelde. Maar goed, ze heeft een soort toevluchtsoord, in Amsterdam, dat voelt natuurlijk als een uitweg. Haar gevoelens zijn op z’n zachtst gezegd natuurlijk wat rommelig op het moment, je zou van minder de weg kwijt raken. Sorry dat ik het zeg, maar ik ken maar heel weinig vrouwen die het dan niet prettig vinden als er een leuke, begrijpende man met ze meedenkt en -leeft… Maar die dan tegelijkertijd echt niet helemaal duidelijk hebben wat ze voor die man voelen, behalve dat het een comfortabel en veilig idee is dat ze niet helemaal ‘Rémy’ zijn. Paula staat binnenkort op je stoep, dat heb je toch hoop ik wel door? En dan ‘heb’ je haar en waar ‘laat’ je haar dan als ze nergens anders heen kan? Ja, in eerste instantie natuurlijk lekker in je bed, maar dan?

 

Neem even wat afstand, je zit daar ook maar hele dagen achter je computer, ga lekker even luchten…

XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen