deel 16

Charlotte & Tom

Barbara, die eigenlijk Charlotte (39) heet, en Tom (47) zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Je hebt gelijk
 
Je hebt natuurlijk gewoon gelijk. Wat via de mail waanzinnig klikte, bleek in real life toch niet zo te zijn, dat is natuurlijk all in the game, maar ik vind het wel heel leuk dat ik je heb leren kennen, we kunnen goed praten (en bier drinken), dus…
 
Over mijn ‘stalker’ even wat meer duidelijkheid, want helemaal eerlijk ben ik niet tegen je geweest. Twee maanden geleden was hij mijn eerste date. Ik stond al een tijdje ingeschreven op internet, maar reageerde nooit ergens op, geen zin in. Toen ik zijn contactverzoek ontving liet ik dat aan een getrouwde collega zien en die vond het enorm spannend (soms denk ik weleens dat getrouwde mensen me stiekem een beetje benijden). Ik heb nog een paar dagen geaarzeld en toen toch gereageerd. Drie dagen non-stop gemaild en toen hielden we het niet meer. Een oudere man, beetje snelle jongen, succesvol in de reclame, niet wars van wat glitter & glamour, wonend in een super-de-luxe appartement in IJmuiden. Dus eigenlijk absoluut niets voor mij, want ik ben toch meer het type ‘kijk mij eens mijn best doen om een dame te zijn’.
 

‘Godzijdank viel jij niet wél op mij en ik niet op jou’

 
Maar het was ongelooflijk, het klikte en knetterde vanaf de eerste minuut. We zaten meteen op het juiste spoor, ik geloof dat we na tien minuten al de slappe lach hadden, we struikelden over onze woorden in een poging om elkaar ons hele leven te vertellen en we zijn zelfs bijna het café uitgezet vanwege puberaal zoenen. Totale herkenning. Spannende weken gehad, elkaar gek gemaakt met sms’jes, diepzinnige mails, afspraakjes, heftige nachten. En toen ging hij terugkrabbelen: hij heeft tijd, ruimte, lucht nodig, is niet toe aan een serieuze relatie, hij wil daten (ik was de eerste, hij had zich net ingeschreven), er is inmiddels ook iemand anders in het spel. Toen ik eergisteren met jou afsprak, hadden we elkaar net weer even gezien en ik moet wel heel erg in de war zijn als mijn gevoel me bedriegt, maar goed…
 
Waarom ik dan toch met jou in zee gegaan ben? Omdat ik ook niet wil gaan zitten afwachten. Beetje verborgen agenda dus, maar godzijdank viel jij niet wél op mij en ik niet op jou, dus daar hoef ik me verder niet schuldig over te voelen.

Hoe dan ook, ik zie je graag nog eens en wie weet wel vaker, dus bel me gerust als je daar zin in hebt…
 
Veel liefs, Charlotte

 

Lees hier de vorige aflevering

  Lees hier de volgende aflevering

Lees hier alle afleveringen