deel 158

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Halloooo!

 

Leef je nog? Heb je soms ook geen zin meer om te schrijven? Misschien naderen we wel een dood punt, zou zomaar kunnen na alles wat we over elkaar uitgestort hebben de afgelopen maanden…

 
Zit je soms een beetje in de knoop met je gebrek aan beoordelingsvermogen of vraag je je af waar je in godsnaam mee bezig bent?

 
Het sporten doet me nu al goed, voor zover dat na drie keer ‘bewegen’ kan. Vanmiddag ben ik dus naar de strandtent geweest. Barbara wil eventueel een duobaan met me: bedrijfsleidster in een strandtent, helemaal fijn! Met mensen werken, meetings en partijen organiseren, in de keuken staan, als het moet achter de kassa en dat alles voortdurend omringd door strand, zee en duinen, wat wil je nog meer? Ik niets dus, het lijkt me een feest. Onregelmatige werktijden, flexibel, dynamisch, weg van het geregelde leven. Ik zou het liefst morgen willen beginnen, dus ik hoop dat we er uit zullen komen. Lekker hard werken op mijn gympen, mijn bloed gaat van de gedachte alleen al sneller stromen. En, heel belangrijk is dat het het begin zou zijn van mijn éigen leven, een beslissing die ik neem zónder Paul. Het voelt goed, Tom, dus duim alsjeblieft voor me…

 
Net met Paul naar een tien-minuten-gesprek op school geweest. Hendrikje heeft fantastisch gescoord met haar kleutertoets, ik zag de uitslagen in de map van de juf en ze was gewoon de beste, met de hoogste score, al zei de juf dat niet. Man, ze is gewoon vet cool, sinds gisteren kan ze ineens ook lezen en nu wil ze later ‘lezer’ worden, ik sta perplex, want ze heeft het zichzelf geleerd. Ik stimuleer zulke dingen niet te erg, want ik vind haar mindere vaardigheden, zoals de motoriek, nu nog belangrijker, maar het gaat dus vanzelf, hoef je niets aan te doen. Haar zorg vanavond was dat ik, als ze kan lezen, niet meer voor zou lezen, maar ik heb natuurlijk gezegd dat ik dat veel te gezellig vind, dat ze zelf mag bepalen wanneer ze dat niet meer wil. Ik geloof dat ik weer eens een acute aanval van verliefdheid op mijn eigen kind heb.

 
Hoor ik weer wat van je?

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen