Weg­wezen

 

Renee: Ik heb eindelijk het perfecte adressenboek ontdekt. Ik ben nogal een huismus en wíl wel weg, maar kan niet kiezen. Dan krijg ik honderd en één tips voor een leuk adresje en dan weet ik het helemaal niet meer.

 

 

Ik heb een hoop vrienden om mij heen die de hele wereld zo ongeveer al gezien hebben. Net zoals onze eigen collega Maartje (ook wel bekend van Barts Boekje die elke week de leuke adresjes weet te vinden voor ons allemaal. Zij heeft heel veel hotspots ontdekt en kan daar de leukste verhalen over vertellen. En nu heeft zij dus hét perfecte boek gemaakt, genaamd ‘Little Escapes’.

 

Ik hoef alleen maar een plaats te kiezen, de rest heeft Maartje voor me bedacht

 

Maartje heeft zo’n 208 uitstekende slaaptips en eetadressen gebundeld, en het fijne is dat je niet direct de hele wereld over hoeft. Ze zijn allemaal te vinden in Nederland en Vlaanderen. Ze heeft – echt heel handig! – 52 logeerpekken elk samen met drie eet- en drinkadressen in de omgeving gebundeld. Dus je hoeft alleen nog maar de keuze te maken naar welke stad je gaat. Het zijn niet alleen adressen in de grote steden als Amsterdam en Brussel, maar pareltjes op locaties waar je misschien niet zo snel aan denkt zoals Brummen, Apeldoorn, Kessel, Schagen of Wolphaartsdijk. Dus als ik dan mijn keuze voor de plaats heb gemaakt hoef ik verder nergens meer over na te denken; de rest van de dag ben ik zoet met die heerlijke eetadresjes. Verder is het boek verdeeld over vier hoofdstukken: Aan de Kust, Stedentrip, Terugtrekplek en Honden Welkom.

 

Kortom: ik ga nu mijn eerste little escape prikken.

 

Benieuwd? Klik dan snel hier om hem te bestellen.

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs