Dankzij deze plant heb jij nooit meer last van spinnen in huis

 

De herfst is het horrorseizoen als het gaat om spinnen in huis. Ze hebben de hele zomer van de buitenlucht genoten en nu het steeds kouder en vochtiger buiten wordt, wandelen ze maar al te graag bij je naar binnen om boven de verwarming te overwinteren.

 

Mensen en spinnen, het is een lastige verstandhouding. De spinnenwebben, de maar liefst ácht poten waar ze veel te snel mee rondrennen en vooral ook hun onverwachte verstopplekken: kriebels over het hele lichaam is wat we van ze krijgen.

 

En die kriebels, of eigenlijk de hele spinnensituatie in huis, is waar je vanaf nu nooit meer last van kunt hebben. En ingewikkeld hoeft het niet zijn. Geen gedoe met giftige potjes, stinkende sprays of een insectenverdelger, maar: munt. Wat blijkt? Spinnen hebben een giga hekel aan de geur van munt. Hoe meer je huis naar munt ruikt, hoe minder spinnen er zullen vertoeven, zo blijkt uit een onderzoek over natuurlijke vijanden van spinnen. Vanavond nog die muntplant(en) inslaan dus. En voor altijd muntthee in huis. Willen we!

 

 

 

Bron: Oxford Academic

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl