Dancing queens

 

Dansen, ik ben er gek op. Maar ik word door mijn pubers enorm uitgelachen als ik een poging waag. Serieus mam… dansten jullie vroeger zo?

 

Ik lig al lang en breed in m’n bed naar de nacht te koekeloeren, want ik kan niet slapen. Opvliegers. Getver. De ouderdom is in zicht. Ik kan er niet meer omheen, het verval slaat toe. En daar heb ik zo geen zin in.

 

Ping. Een nieuw berichtje op m’n telefoon. Eerst de bril op m’n neus. Want appjes lezen zonder, dat is inmiddels onmogelijk.

 

Hé Ireen, lees ik, zin om zaterdag te gaan dansen? Ha, net wat ik nodig heb. Dansen is zooo leuk. Maar waar? Ik durf mijn jarentachtig-moves nergens meer te vertonen. Want niet hip. Nou daar hebben ze iets op gevonden. De veertigplusdisco. En weet je wat, daar schaam ik me totaal niet voor.

 

Dus vanavond ga ik op stap met Jet. En in die veertigplusdisco dansen ze allemaal zo’n beetje zoals ik. Vroeger in The Escape in Amsterdam stonden we met z’n allen in een kring rond onze handtas een beetje heen en weer deinen. Niks geen Beyonce-achtige choreografie. Nee joh. Veel minder ingewikkeld. Gewoon doen waar je zin in hebt. Het ziet er niet uit, maar who cares?

 

Met de films Footloose en Fame en Flashdance in m’n achterhoofd voel ik me weer een beetje achttien, toch? Met m’n getoupeerde haren en enorme schoudervullingen in m’n piratenjasje op een stonewashed spijkerbroek. En dan die neonkleurige clipoorbellen waar ik van die afgeknepen oorlellen van kreeg. Met een arrogante blik op oneindig om me heen kijken of ik wel cool genoeg was.

 

Ha, een avondje lekker dansen werkt veel beter dan een facelift. En je herstelt een stuk sneller. Nou Jet, ik heb er sin an. Tot zo!

 

Om alvast in de stemming te komen voor straks, mijn drie favorieten:

 

1983:  Kajagoogoo – Too Shy

 

 

1984:  Jermaine Jackson, Pia Zadora – When the Rain Begins to Fall

 

 

1984:  King – Love & Pride

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit