Lekker meezingen & kitscherige spullen scoren?

 

Foute kerstspullen scoren die je eigenlijk niet nodig hebt en hard mee blèren met mierzoete kersthits. Dit weekend is hét moment om een kerstmarkt te bezoeken. En dan zijn juist de wat minder bekende het leukst.

 

 

Leiden

Qua originaliteit staan ze met stip bovenaan, want in Leiden staan de kraampjes op het water en wel op zestig drijvende chalets. Hoe cool is dat? Dus slenter lekker rond en stap het bootje op en af, of doe je tegoed aan glazen glühwein en zoete kerstchocola. Het leven is zo slecht nog niet.
 
Drunen

In Drunen stap je regelrecht het sprookje Scrooge binnen. Aan shoppen kom je dan ook nauwelijks toe, want er is veel te veel te zien. Alle 400 personages van Charles Dickens komen hier tot leven. Van 17 tot 18 december, dickensfestijndrunen.nl

 

Amsterdam

Hou je meer van een rafelrandje? Dan moet je dit weekend naar De Kromhouthal in Amsterdam Noord. Dat staat namelijk helemaal in het teken van de Amsterdamsche Kerstmarkt. Hier shop je volop kerstcadeaus bij echte Amsterdamse zaakjes als De Geitenwollenwinkel, Geplette Diertjes Achter Glas en taalvoutjes, maar ook kun je hier je maag vullen met echte winterkorst met een hippe twist, want tja, het is wel Noord.

Van 18 tot 20 december, entree €7,

amsterdamsche-kerstmarkt.nl

 

 

Amsterdam

We blijven nog even in de hoofdstad, want ook deze kerstmarkt mag je eigenlijk niet missen. In Park Frankendael draait het namelijk vooral om eten. Haal je kerstboodschappen hier of smul op de gezellige terrassen met livemuziek. Denk aan Surinaamse roti, Indiase curry, of American pie. Hap, slik, weg.

18 december van 11 tot 17 uur, puremarkt.nl

 

Fotografie: Homepage Rosencranz  Dagje uit 8782