Dit heb je nodig

  • 8 verse makrelen, schoongemaakt
  • mooie olijfolie
  • 2 (biologische) citroenen, in heel dunne plakjes
  • 8 laurierbladeren

Makreel met laurier en citroen

 

Zo maak je het

Spoel de makrelen goed schoon, dep ze droog met keukenpapier. Sprenkel wat olijfolie in hun buikholte en vul met ze plakjes citroen en een laurierblaadje per vis. Bestrooi dit met peper en zout.

 

Bestrijk de vissen met olie en bestrooi ze daarna met zout. Rooster ze gaar en goudbruin gestreept op de grill. Als de vissen te snel garen en uit elkaar dreigen te vallen, kun je ze even op een met olie ingevet dubbelgevouwen vel aluminiumfolie of een bakplaatje leggen.

 

Tip Met een speciale visgrill voorkom je dat je vis op de barbecue uit elkaar valt.

 

Eet smakelijk!

 

Uit: Koken op een vuurtje,
Charlotte Fielmich,
uitgeverij Snor, € 14,99