Guacamole-ontbijt met avocado, ei & tomaat

 

 

Dit heb je nodig

(voor 2 porties)

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • bosje koriander
  • zout & peper

 

Zo maak je het

Snijd de avocado open in het midden en verwijder de pit. Leg de avocadohelften op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm je oven alvast voor op 200℃. Doe het ei eerst in een kom en met een lepel schep je het eigeel met wat van het eiwit in de avocado op de plek waar de pit zat. Doe er extra eiwit bij, maar let op dat niet alles over de rand loopt.

 

Snijd de tomaten in parten en leg die naast de avocado’s op de bakplaat. Garneer de ui, knoflook en rode peper over ei en avocado. Knijp wat limoensap uit over de avocado en doe hier peper en zout over. Zet in de voorverwarmde oven en gaar het ei in ongeveer 15 minuten.

 

Haal uit de oven en serveer met de partjes tomaat, koriander en wat olijfolie over de avocado.

 

Eet smakelijk!

 

Beeld & receptuur: www.ourhangrykitchen.com