Creatieve corona-initiatieven

 

Nu een groot deel van Nederland thuis zit, stijgt het solidariteitsgevoel om de medemens te helpen.

 

Voor sommige personen is het namelijk niet mogelijk om de deur uit te gaan. Nederland barst van de initiatieven om anderen te helpen. VrouwenZaken signaleerde deze leukste initiatieven om de quarantaine te overleven.

 

Bellen met eenzame mensen
Voor veel kwetsbare mensen is thuiszitten een eenzame periode, bezoek aan anderen moet zoveel mogelijk geminimaliseerd worden. Wil je iemand een steuntje in de rug geven en een (telefonisch) praatje maken? Via de website kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen (of zelf gebeld wilt worden).

 

Lekker aan de yoga
Sportscholen zijn tot nader orde gesloten. Om toch aan je dagelijks aanbevolen beweging te komen bieden veel sportscholen een online sportprogramma aan. Zo kun je thuis mediteren om je hoofd leeg te maken tijdens deze bizarre tijden. Op Instagram en YouTube vind je ook verschillende yogapro’s die je online meenemen in een fijne yogasessie. Wil je je wat meer in het zweet werken? Google dan eens op sportprogramma’s van (bekende) sportscholen.

 

Steun je buurtbewoners
Even de hond uitlaten van de buurvrouw die liever niet meer het huis uitgaat? Geef in de buurtapp of door middel van briefjes door dat jij voor je buren klaarstaat. Een boodschap is ook snel gedaan. Heb jij je puzzel van 1000 stukjes al drie keer uit elkaar gehaald en kan je hem nu met je ogen dicht maken? Leen ‘m uit aan een buurtbewoner voor een nieuwe dagbesteding.

 

Werkt je buurvrouw nu thuis met drie jonge kinderen? Pas een middagje op haar kroost zodat zij ook haar targets kan halen. Je kunt ook even oppassen zodat (jonge) ouders boodschappen kunnen doen en niet op hun kinderen hoeven te letten. En natuurlijk passen we met liefde op de kinderen van mensen in de zorg.

 

Maaltijden van (top)restaurants aan huis bezorgd
Via verschillende bestelsites kun je nu ook op sterrenniveau dineren at home. Zo heeft restaurant RIJKS een speciaal menu gemaakt zodat je de haute cuisine thuis kunt proeven. Om te kijken of jouw favoriete restaurant nu ook thuisbezorgt, kun je het beste de websites en social media kanalen checken. Tip: geef online in de app een fooi aan de bezorger nu het niet meer mogelijk is om contant te betalen.

 

Ben je zelf een keukenprinses? Maak dan wat extra porties om uit te delen aan je (kwetsbare) buren zodat zij het huis niet uit hoeven.

 

Wat heb jij al gedaan om je medemens te helpen?

 

 

Tekst: VrouwenZaken

 

Door: Redactie Amayzine.com