Cocktail meets cheesecake

 

In de categorie ‘waarom kende ik dit in godsnaam nog niet’ en ‘ik wil dit nú’ presenteer ik vandaag aan jullie: de Pornstar Martini cheesecake.

 

 

De Pornstar Martini kennen de meesten wel, maar zo niet: het is een cocktail die je absoluut een keer wil proberen. Heerlijk zoet, bestaande uit vanillewodka, passievruchtensap en een shot prosecco on the side. Ook als garnering nog een halve passievrucht met een lepeltje erin en klaas is Kees. Heel simpel eigenlijk, en als je ‘m wel eens hebt gehad denk je nu waarschijnlijk: natúúrlijk past dat in een cheesecake.

 

En nu is-ie als cocktail best makkelijk te maken, maar de cheesecake is dat net zo. Hij hoeft niet eens in de oven. HOPPA. Ik heb dit recept van Delish, die er zeker delicious uitziet en het duurt maar 25 minuten om ‘m te maken. Enige puntje van kritiek is dat je er volgens hen 12 personen mee kan voeren; ik zou dat halveren. Want ik doe niet aan karige puntjes van een Pornstar Martini Cheesecake.

 

 

Ingrediënten

 

Voor de bodem:
150g Digestive biscuits
75g ongezouten boter, gesmolten

 

Voor de vulling:
500g roomkaas voor cheesecake
100g poedersuiker
1tl vanille-extract
130ml slagroom
70ml mascarpone
100g passievruchtencurd of jam
2 limoenschillen

 

Voor de decoratie:
150g passievruchtencurd of jam
2 tl prosecco
1/5 limoenschil
1 passievrucht

 
 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kuukskes Blog (@kuukskes) op

 

Zo maak je de Pornstar Martini cheesecake

 

Maak de bodem in een springvorm van 20,5cm. Kruimel de Digestive-koekjes en meng die met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de springvorm en druk goed aan. Laat het daarna afkoelen.

 

Voeg de cream cheese, poedersuiker, vanille-extract, slagroom en mascarpone bij elkaar en klop het samen tot één geheel. Voeg als laatste de passievruchtencurd en de limoenrasp toe. Vervolgens giet je alles in de springvorm en strijk je het glad. Zet de taart minstens zes uur in de koelkast.

 

Maak de Proseccodressing door de 2 theelepels met de passievruchtencurd te mengen en over de taart te draperen. Haal daarna de pitjes uit de passievrucht en strooi die ook over de taart heen, samen met de overgebleven limoenrasp. Laat hem nog even afkoelen en genieten maaarrrr.

 

Bron: Delish.com

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer